2021. június 16., 17:57

Influencernek lenni márpedig nem könnyű

Manapság szinte elképzelhetetlen, hogy úgy töltsünk el pár percet a népszerű online közösségi platformokon, hogy ne ütközzünk fizetett hirdetésekbe, reklámokba, vagy a szinte tökéletességig filterezett és retusált képekbe. Akarva-akaratlanul is Instagram-, Twitter- és Facebook-nagykövetek, hatásvadász influencerek sokaságával találjuk szemben magunkat az online felületeken, ám némely esetben jót szórakozhatunk egy-egy bejegyzésükön. A szemfülesek egy kis odafigyeléssel kiszúrják a hibát, de előfordul, hogy saját magukat buktatják le a nagy követőbázissal rendelkező véleményvezérek.

influencer
Fotó: pixabay.com

Naomi Campbell az Adidas-szal való 2016-os együttműködésének keserédes gyümölcse az a félresikerült Instagram-bejegyzés, amely a szupermodell közösségi oldalán jelent meg, majd később az Evening Standard írt róla. Az influencer egy az egyben bemásolta a szövegírótól kapott közönséget bevonzó képaláírást a posztjába, amiből egyből kiderül, hogy a cipőről alkotott vélemény nem a modell gondolatainak szüleménye. A hitelesség és az őszinteség közvetítése a követők felé nem sikerült túl fényesen, ahogyan a cipő reklámozásának módja sem, ugyanis kicsit erőltetettnek tűnik a természetellenes póz, hiszen Naomi a cipőt a kezére húzva és a feje mellé tartva pózol.

naomi campbell
Fotó:  Mirror

Bár az influencer közvetlenül az arcához helyezett termék, vagyis a direct marketing egyik jól bevált eszköze jövedelmező tud lenni élelmiszerek vagy kozmetikumok reklámozásánál, de talán nem a legelőnyösebb a lábbelik népszerűsítésének használatához.

Tupi Saravia-nak, a nagy követőtáborral rendelkező utazóbloggernek is sikerült megbotránkoztatni a követőit. Instagram profiljára feltöltött fényképein ugyanazok a felhők jelentek meg egy képszerkesztő program használatából adódóan, amiért nevetségessé vált követői szemében. A képek photoshoppolása nem újkeletű az influencerek körében, azonban egy utazóblogger részéről megkérdőjeleződik az elfogadhatóság, hiszen a fényképeken szereplő elképesztően gyönyörű és lélegzetelállító táj megörökítéséért kedvelt blogger által bejárt helyek igazából nem is léteznek, vagy nem abban a formában, ahogy a képeken.

cucc
Fotó:  The Sun

A bloggerhölgy nem tagadta a képszerkesztő használatát, a BuzzFeed News -nak elmondta, hogy kifejezetten nyitott a használatukra és a rajongók felé is kommunikálja, milyen programot használ, a követők azonban csalódottságukat fejezték ki az eset kapcsán.

aaa
Fotó:  favikon.com

Kellemetlen helyzetbe hozta magát Maeva Ghennam, a 3,2 millió Instagram-követővel rendelkező kedvelt francia influencer is, aki nagyon szerette volna bemutatni rajongóinak, milyen előszeretettel és gyakorisággal használja az állcsontjavítót, azonban a Favikon képsorozatában jól látszik, rosszul helyezte fel az arcára, tehát fogalma nincs, hogyan is kell használni az általa reklámozott terméket. Maeva a használati utasítás átolvasásával, vagy a termékről való bővebb informálódással megelőzhette volna, hogy kínos helyzetbe kerüljön, így azonban pár nevetéssel teli pillanatot szerzett a megtekintőknek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!