2018. november 14., 14:14

Idilli fotón a királyi család: testbeszédük azonban mindent elárul

A királyi család folyamatosan törekszik arra, hogy a legjobb fényben tűnjenek fel, az emberek azonban akarva akaratlanul is kételkednek ebben a száz százalékos tökéletességben. Nem először fordult már elő, hogy testbeszéd szakértő elemezte a család tagjainak viselkedését.

brit királyi család
Fotó: The Royal Family Facebook oldal

Károly herceg idén ünnepelte 70. születésnapját a kerek évforduló alkalmából pedig két közös családi fotó is készült. Az egyik hagyományos formában örökítette meg őket, míg a másik az barátságosabb oldalukat hivatott megmutatni. Mindkét fotón Károly herceg és felesége Kamilla egy padon ülnek, mellettük az unokák György herceg és Sarolta hercegnő, fölöttük pedig Károly két fia, Vilmos herceg és Harry herceg állnak feleségükkel, Katalin hercegné pedig karjában tartja a család legfiatalabb tagját, Lajos herceget.

A fotók láttán azonnal el is indultak a találgatások, vajon mi játszódott le igazából a szereplők fejében és mit üzen testbeszédük. Alig pár óra után egy testbeszédelemző vette kezébe a dolgokat és elemezte a látottakat.

Véleménye szerint Károly herceg azzal, hogy ő az egyetlen, aki szinte egyáltalán nem mozdult el a két kép készítése során ezzel jelzi a protokoll szigorú betartását és azt, hogy ő a királyi család stabil pontja. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen jövendőbeli királyként saját érdekében is ezt kell sugallnia.

Sarolta hercegnő, akit sokan dédanyja, vagyis a királynő gyerekkori hasonmásának tartanak, már most kiemelkedő szerepet tölt be a királyi családban és megmutatja határozott fellépését. Mindezt abból láthatjuk, ahogy a körülötte levő térrel bánik. A tér a hatalom szimbóluma, Sarolta hercegnő pedig jól láthatóan egyáltalán nem szereti, ha sarokba szorítják, ezért az első képen kellő helyet hagyott maga mellett.

Károly próbál barátságos nagyapaként mutatkozni, de a testbeszéde elárulja, hogy egyáltalán nem érzi magát kényelmesen attól, hogy a kis György herceg az ölében bolondozik. Valószínűleg úgy érezte, nem tudja kontrollálni a kisfiút, ami nem vetne rá túl jó fényt. Vele ellentétben Kamilla nagyon ügyesen bánik Sarolta hercegnővel és a második képen látni is lehet, hogy valószínűleg őszinte a viszonyuk és a hercegnő imádja Kamillát, annak ellenére, hogy nem vérszerinti nagyanyja.

Kamilla kéztartása az első fotón elsőre úgy tűnhet, hogy ujjaival szívet formál és szeretetét akarjakifejezni a világ iránt. Ez azonban egyáltalán nem igaz, hiszen ezt a kéztartást már többször is megfigyelhettük nála, főleg stresszes helyzetekben, például akkor, amikor nagy felháborodást keltett azzal, hogy hozzáment Károly herceghez. A hercegnében tudat alatt valószínűleg még mindig sok feszültség van, amikor az egész családdal együtt kell mutatkoznia, ami nem is meglepő, hiszen Diana rajongói mai napig nem tudják elfogadni, hogy ő vette át a helyét a családban.

Katalin hercegné boldogsága maximálisan őszintének tűnik, ahogy a fotón három gyermekével együtt pózolhat. Magabiztos, sugárzó és majd kicsattan a boldogságtól, hogy büszke anyukaként harmadik gyermekét, Lajos herceget is megmutathatja a világnak.

A másik oldalon álló Meghan Markle egyik kezével átfogja a másikat, ami tökéletes eleganciát és magabiztosságot sugall, valamint tudat alatt azzal, hogy karjait hasa elé helyezi, képzeletbeli védelmet nyújt születendő gyermeke számára. Sokak szerint a második képen Meghan hercegné megszegi a protokollt, amikor szinte egész testével előre dől, nevet és csatlakozik a gyerekekhez a mókázásban. Ez a gesztus is arra utal, hogy kényelmesen és otthonosan érzi magát a család társaságában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.