2019. október 25., 10:00

Hőmérsékleti rekordokkal búcsúzik a vénasszonyok nyara

Aki csak teheti, szervezzen szabadtéri programot a hétvégére, mert jövő héttől már őszies arcát mutatja az időjárás. Az elmúlt napokban viszont hőmérsékleti rekordok dőltek meg, nyárias meleg volt.

tök
Fotó: pixabay.com

A Hajdú-Bihar megyében található Körösszakálon tegnap, azaz csütörtökön, 29,1 fokot mértek.

Erről az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatott közösségi oldalán. Ilyen meleget október 24-én még sosem mértek Magyarországon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1923-ban is „csak” 27 Celsius fok volt.

Szlovákia déli részén is lekívánkozott napközben a szvetter az emberekről. Bősön, a Markíza televízió értesülései szerint, tegnap, a legmelegebb órákban 26 fokot mértek.

Olyan meleg ugyan már nem lesz, mint az elmúlt napokban, de még három napig élvezhetjük az életadó napsugarakat. Érdemes kihasználni minden percet arra, hogy a szabadban legyünk, hiszen szervezetünk D-vitaminkészletét most még feltölthetjük a fénytelen téli időszak előtt.

Időjárásunkban hétfőn kezdődik változás, esővel, erősödő északnyugati széllel, aminek következtében a hőmérséklet jelentősen visszaesik, kedden már csak 10 fok körül alakul.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.