HIRDETÉS

Hetvenezertől is több gyermek él szegénységben

hirek.sk 2017. november 09., 09:29
POZSONY. Szlovákiában szeptember végén 72,1 ezer gyermek volt anyagi szükséghelyzetben. Az elmúlt év hasonló időszakával összehasonlítva számuk 13,7 ezerrel csökkent – derül ki a munkaügyi, szociális és családügyi minisztérium adataiból.

Az idei év kilencedik hónapjában a gyermektelen felnőttek közül 45,3 ezer volt a szükséghelyzetben lévők száma. Mindemellett az évközi csökkenés elérte a 11,5 ezret. Az 1-4 gyermekkel rendelkező szociálisan rászorult egyének száma 10,4 ezer volt, számuk az elmúlt év szeptemberi adataival összehasonlítva 2,3 ezerrel lett kevesebb.

A négytől több gyermekkel rendelkező szociálisan rászorul személyek száma a munkahivatalok szeptember végi kimutatása szerint 313, számuk évközben 54 személlyel csökkent.

A szükséghelyzetben lévő párok száma 6,6 ezer volt, ami az elmúlt év szeptemberéhez képest 1,3 ezerrel lett kevesebb. Az 1-4 gyermekkel rendelkező párok száma évközben 3,4 ezerrel csökkent. A négytől több gyermekkel rendelkező szükséghelyzetben lévő párok száma 3,7 ezer volt, esetükben az évközi csökkenés elérte az 538-at.

Forrás: Pravda.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS