HIRDETÉS

Hétfőn kezdődik a tavaszi szünet

hirek.sk 2018. február 18., 13:04
POZSONY. Február 19-én kezdődik az alap- és középiskolások tavaszi szünideje Közép-Szlovákiában. Egy hétig tartó pihenőjük után a további hazai régiókban folytatódik a vakáció.

Elsőként tehát Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megye diákjai örvendhetnek az egyhetes lazításnak. Számukra a tanítás február 26-án folytatódik. Aznap Kelet-Szlovákiában, azaz Kassa és Eperjes megyében kezdődik a tavaszi szünet, ami március 2-ig tart, az ottani gyerekek tehát március 5-én ülnek vissza a padokba.

Idén legtovább a Nyugat-Szlovákiában tanulóknak kell várniuk az egyhetes tavaszi szünetre. Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyében március 5-től 9-ig pihenhetnek a diákok, akik 12-én térnek majd vissza az iskolába.

„Abban az esetben, ha a szülők érdeklődést mutatnak, az iskolaigazgatók az intézmények fenntartóival együtt dönthetnek arról, hogy esetleg az iskolai klubokat a szünidő alatt is nyitva tartják” – tette közzé az oktatási tárca.

A tavaszi szünidőt követően legközelebb a húsvéti ünnepek alatt örvendhetnek újabb szünetnek a diákok, akik akkor március 29-től, csütörtöktől április 3-ig, keddig maradhatnak majd otthon, és csak április 4-től, szerdától kell majd ismét tanulniuk.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS