cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. július 27., 17:40

Hét lefagyasztott tigristetemet találtak egy autóban Hanoiban

A vietnami rendőrség az ügyben elfogott egy vadállat-csempészt és két további férfit.

tigris-india.jpg
Fotó: archívum

A csempész már évek óta fontos szerepet játszott a vadállatok illegális kereskedelmében - közölte a vietnami állami média pénteken.

A hét lefagyasztott tetemet a három gyanúsított leparkolt autójában találták. A csempész kiépített egy vállalkozást, amely a tigrisekkel és más vadállatokkal való illegális kereskedelmet fedezve építőanyagot árult - olvasható az egyik helyi lapban.

A csempészhálózat több tagját sikerült már elfogni.

Egyelőre nem tudni, hogy az állatok a vadonból származnak-e, vagy a Laoszban lévő számos illegális tigrisfarmok egyikéről, amelyek egész Ázsiát ellátják tigrishússal. Vietnam fontos ország az ázsiai vadállatcsempészek útvonalán.

A vietnami kormány azt állítja, hogy régóta fellép a vadállatok illegális kereskedelme ellen, állatvédők szerint azonban a feketepiac továbbra is működik a bűnüldözés hiánya miatt.

A délkelet-ázsiai ország hírhedt arról, hogy a tigrisek testrészeit a hagyományos orvoslásban használják fel. A megfőzött és rizsborral kevert tigriscsont például hitük szerint gyógyítja az ízületi gyulladást és erőssé teszi az embert. A tudósok vitatják ezt a hatást. Az egykor kiterjedt tigrispopuláció Vietnamban drámaian megfogyatkozott.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.