Hekkerek bosszulják meg Assange-ot

ma7 2019. április 16., 13:14

Több mint negyvenmillió hekkertámadás érte az ecuadori kormányintézményeket azóta, hogy Quito a múlt héten visszavonta a menedékjogot Julian Assange-tól, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójától – közölte Patricio Real helyettes távközlés miniszter hétfői sajtótájékoztatóján.

Ecuador londoni nagykövetsége előtt Fotó: Andy Rain
A kibertámadások csütörtökön kezdődtek – aznap, amikor Lenín Moreno ecuadori elnök visszavonta a menedékjogot –, és Nagy-Britanniából, Franciaországból, Romániából, az Egyesült Államokból, Brazíliából, illetve Ecuadorból érkeztek.

Az állami intézmények feltört honlapjai között volt az elnöki hivatal, a külügyminisztérium, a belügyminisztérium és a központi bank internetes felülete is. Néhány tartományi kormány honlapját is megtámadták, de helyreállították őket. Real szerint a helyzet nem harapódzott el, mert néhány óra alatt, izraeli szakértők bevonásával elhárították a kibertámadásokat.

A nemzetközi hekkerkapmány célja a kormányzati weblapok működésképtelenné tétele volt – szögezte le a miniszterhelyettes. Real szerint az őrizetbe vétel után fenyegetés érkezett az Anonymous globális hekkercsoporttól. „Engedjék szabadon Assange-ot, különben pórul járnak” – figyelmeztetett az hekkercsoport.

0 HOZZÁSZÓLÁS