HIRDETÉS

Hátrányból fordított, Kalmár góljával győzött a DAC

hirek.sk 2017. november 03., 20:08
DUNASZERDAHELY. A DAC hazai pályán 2–1-re legyőzte a Slovant az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati mérkőzésén. A találkozón Kalmár Zsolt lőtte a győztes gólt.

A Honvéddal az előző szezonban magyar bajnoki címet szerző Marco Rossi kezdőként küldte pályára Kalmár Zsoltot, Holman Dávid pedig a Slovannál volt ott a pályán már a kezdőrúgáskor.

A vezetést a vendégek szerezték meg: Holman beadását Filip Holosko 11 méterről bólintotta a kapuba.

A remek iramot hozó mérkőzésen viszont a szurkolók szinte belekergették a győzelembe DAC-ot, amely először Erik Pacinda révén egyenlített, majd Kalmár Zsolt a 83. percben a győzelmet is megszerezte az együttesnek.

A találkozó második félidejében Mervó Bencét és Vida Kristophert is pályára küldte Marc Rossi.

Már tízezren szurkolhatnak a DAC stadionjában

További háromezer férőhellyel bővült a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 futballklub otthona, így már közel tízezer szurkoló biztathatja a Mol Arénában a csapatot.

A DAC pénteki tájékoztatása szerint az építkezés első üteme tavaly novemberben fejeződött be, akkor mintegy hétezer szurkoló vehette birtokba a lelátókat. A most átadott tribün révén már közel tízezer szurkoló buzdíthatja a hazaiakat, először 18 órától a Slovan elleni rangadón. A lelátó mellett VIP-szekciókkal, öltözőkkel, valamint a média számára kialakított területekkel is bővült a komplexum.

A Mol Aréna teljes egészében 2018 első felében készül el, a befogadóképessége pedig megközelíti majd a 13 ezer főt. Az UEFA 4. kategóriás stadionjaként alkalmas lesz női világ- és Európa-bajnokság, férfi világ- és Európa-bajnoki csoportmérkőzések, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzések, valamint Európa Liga-csoportmérkőzések és selejtezők megrendezésére is.

A Mol tavaly októberben jelentette be, hogy hosszútávú együttműködést kötött a dunaszerdahelyi egyesülettel. A megállapodás értelmében a vállalat 22 százalékos tulajdonrészt szerzett a megújuló stadionban, és névadó szponzor lesz.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS