2020. szeptember 3., 17:00

Határon túli magyarok, akiknek megérte Magyarországon szerencsét próbálni

A Trianon óta létező határok nem jelentettek akadályt azoknak a külhoni magyar fiataloknak, akik bele mertek vágni álmaik megvalósításába. Jó pár évvel ezelőtt érkeztek Magyarországra, úgy, hogy tehetségükről szinte alig tudott valaki, de elkötelezettségük és végtelen kitartásuk egyre előrébb vitte őket az életben. Ma már Magyarország legismertebb színészeinek, énekeseinek és zenészeinek csapatába tartoznak. Cikkünkben büszkeségeinkről olvashatnak, akik hittek benne, hogy határon túliként is sikeressé lehet válni – és milyen jól tették!

#Felvidék

A Jóban Rosszban című sorozatban Tamás atyaként ismertté vált sármos színész, Száraz Dénes Érsekújváron született. A Felvidéken 18 éves koráig élt, s jól látható volt már akkor is, milyen hatalmas tehetség lakozik benne, hiszen ez idő alatt többször is jelentős eredményeket ért el prózaversenyen. Gyermekkori álma volt, hogy színész legyen, így nekivágott beteljesíteni az álmát. Megcélozta a magyar fővárost, mert úgy érezte, anyanyelvén tud igazán kiteljesedni. Céltudatosan és magabiztosan haladt előre a nagyvárosi életben. Bejutott a Színművészetire, ahol később lediplomázott.

Száraz Dénes

Több színházban is játszott, köztük a Thália Színházban, Új Színházban és a nagy múltú székesfehérvári Vörösmarty Színházan is. Több mint 50 színházi darabban szerepelt, Csehov: Platonov, Shakespeare: Sok hűhó semmiért, Moliere: Úrhatnám polgár, Vörösmarty: Csongor és Tünde színházi előadásban is.

A közönség olyannyira imádta, hogy 2012-ben az év színészének választotta, és mind a mai napig jelentős rajongói tábora van. Filmes szereplései közül a legismertebb a Hurok, az Exit 0, és az 1 hexameter, mostanság a Korhatáros szerelem, a 200 első randi, az Ízig-vérig televíziós sorozatban szerepelt, most pedig szeptembertől a Mintaapák sorozatban láthatjuk.

Mindamellett, hogy az egyik legjobb színész, kiváló sportoló, triatlonosként rendszeresen fut. 2010-ben két terep félmaratont is teljesített, valamint a budapesti nemzetközi félmaratont és a maratont is lefutotta. Nem mellesleg szerető családapa, aki boldogan él együtt feleségével és kisfiával. Közösségi oldalán rendszeresen meg is mutatja a kirándulásaikon megörökített örömmel teli pillanataikat.

#Erdély

2012-ben robbant be a köztudatba énekhangjával és cserfességével Csobot Adél, az X-Faktor harmadik szériájának dobogósa. A nézők jól emlékezhetnek bemutatkozására, amikor is kislányos huncutsággal rápirított későbbi mentorára, Malek Miklósra, mivelhogy a férfi nem tudta megállapítani, honnan érkezett a hölgyemény. Az énekesnő a mai Románia területén található Nagykárolyban nevelkedett. Déneshez hasonlóan Adélt is kiskora óta vonzotta a szereplés.

A szereplés a tehetségkutató után kezdődött el számára igazán, és a színpadra termett erdélyi énekesnőt beszippantotta a média világa.

Csobot Adél

Nem sokkal később nemcsak, hogy saját dala lett, majd kiadta első lemezét, de műsorvezetőként is kipróbálta magát és azóta sem távozott a tv képernyőjéről. Adél a mai napig feltűnik zenés show-műsorokban énekesként és zsűriként egyaránt.

#Délvidék

Tizenötödik éve annak, hogy Rúzsa Magdolna énekesnő, dalszövegíró a Vajdaság egyik kisközségéből, Verbászból tanulmányai elvégzése után Budapestre érkezett.

Ekkor még a legmerészebb álmaiban sem gondolta, hogy határon túli magyarként 2005-ben Megasztár-győztes lesz, 2007-ben az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselheti Magyarországot, ráadásul kiemelkedő teljesítménnyel a 9. helyet szerzi majd meg a világszínvonalú versenyen.

Mindez a hatalmas elszántság és az éneklésbe fektetett kemény munka meghozta a gyümölcsét, ugyanis mára Magyarország egyik legjobb női előadójaként tartjuk számon.

Rúzsa Magdolna

Az egyik legkülönlegesebb dala a Gábriel, délszláv hangzásvilággal megfűszerezve, hatalmas sláger lett. Számos elismerése közül az egyik legkiemelkedőbb a Máté Péter-díj, amely könnyűzenészeknek járó állami kitüntetés. Szólólemezeiből a legtöbb arany és platinaminősítést kapott, slágerlistás dalaiért rajong a közönség. Az idei év meglepetésdala a Lesz, ahogy lesz, ami az Aduász zenei albumban jelent meg.

#Kárpátalja

A Csibeként ismert Czébely Csabáról, a Pokolgép korábbi dobosáról kevesen tudják, hogy a mai Ukrajna területén fekvő kisvárosban, Beregszászon született. 1999-ben, miután elvégezte a zenei főiskolát, Budapest felé vette az irányt. Elmondása szerint a fővárosba egyetlen hátizsákkal indult el, benne némi ruhával, fogkefével, törölközővel és egy újsággal.

Czébely Csaba

Az újságban szereplő hirdetés kapcsán találkozott a Philadelphia együttes későbbi gitárosával. Tehetségének és akaraterejének köszönhetően a Philadelphia és a Wisdom együttesnek is dobolhatott. Jelenleg Keresztes Ildikó zenekarában játszik, és emellett a B52 zenei társulat tagja.

Több tartalom, a ma7 médiacsalád Instagram profilján, ITT.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!