HIRDETÉS

Hamis a sastámadást megörökítő videó?

hirek.sk 2012. december 19., 20:30
MONTREAL. Futótűzként terjedt el a világhálón az a felvétel, amely szerint egy szirti sas elragadott egy montreali kisgyereket. A közösségi oldalakon megjelent vélemények, köztük szakemberek nézete szerint a támadás nem valós.
A felvétel szerint a két méter szárnyfesztávolságú ragadozó madár egy montreali park felett körözve vetett szemet a gyanútlan gyerekre, akit télikabátjánál fogva megragadott, felemelt a levegőbe, majd néhány méterrel arrébb visszaejtett a fűre.

Az esetet filmre vevő férfi azonnal a gyerekhez rohant, aki - bár sírva fakadt ijedtében - a felvétel tanúsága szerint komolyabb sérülés nélkül megúszta a légi támadást.

A felvételt kísérő megjegyzés szerint az eset Montrealban, a Mont-Royal parkban történt. A szirti sas ugyan a legnagyobb ragadozó madár Észak-Amerikában, ám a közösségi oldalakon megjelent kommentárok szerint Kanadában nem őshonos.

"Nagyon ritkán fordul elő, hogy szirti sast látni Montreal térségében, és a felvételen látható madár nem is szirti sas" - írta Facebook-bejegyzésében Kenn Kaufman madárszakértő.

A felvételt kockánként alaposan megvizsgálók arra is felhívták a figyelmet, hogy az árnyékok nem valós szögűek. Ráadásul a gyermek mozgásában is furcsaságokat fedeztek fel azt követően, hogy a madár visszaejtette őt a földre.
Forrás: hvg.hu, MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS