2022. december 6., 08:40

Hamarosan a Felvidéken is útjára indul a Betlehemi Békeláng - Ültess egy fát a béke reményében!

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, mint minden évben, idén is bekapcsolódik a Betlehemi Békeláng stafétába, hogy Szlovákia magyarlakta településeire is eljusson a béke és a szeretet szimbóluma. A nemzetközi lángátadó ünnepség december 10-én Bécsben valósul meg az osztrák cserkészek szervezésében, dél-szlovákiai útját pedig másnap kezdi meg a békeláng, Pozsonyból indulva.

Békeláng
Fotó: Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

A békeláng november folyamán érkezett meg Ausztriába, a lánggyermek, az Altenbergből származó 12 éves Sarah segítségével. Sarah-t azért választották ki erre a feladatra, mert már korábban is foglalkozott a Békeláng terjesztésével, emellett pedig a láng üzenetéhez híven, ukrán osztálytársára is odafigyel a mindennapokban.

Békeláng
Fotó:  Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

A bécsi ceremónián 50 magyar cserkész vesz részt a Kárpát-medencéből, és viszik el a lángot több száz magyar család otthonába. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség két év kihagyás után idén újra megszervezi a központi lángátadó ünnepségét.

Békeláng
Fotó:  SZMCS

A rendezvényre a pozsonyi Ferences templomban december 11-én (vasárnap), 9 órai kezdettel kerül sor, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A résztvevőket arra kérik a cserkészek, vigyenek magukkal saját lámpást, zárt gyertyatartót, amelyben haza tudják vinni a lángot otthonaikba.

A lángstafétába idén is bárki bekapcsolódhat – erre a cserkészek mindenkit buzdítanak.

Az SZMCS tagjai által közel 200 településre jut el a békeláng Szlovákiában, hogy pontosan hova, azt hamarosan a Betlehemi Békeláng honlapján lehet megtekinteni. 

Ha az Ön települése nem szerepel a listán, de szeretné fogadni a lángot, vegye fel a kapcsolatot az SZMCS koordinátoraival a honlapon vagy a közösségi médiafelületeken keresztül, ahol naponta adventi gondolatokkal is segítik a karácsonyra való hangolódást. 

További információk a békeláng honlapján és közösségi oldalain találhatók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.