Haláláig nem árulták el Katinka néninek, hogy Latinovits Zoltán után a középső fiát is el kellett temetnie

ma7 2019. augusztus 19., 08:20

A közel tíz éve elhunyt Bujtor István (†67) emléke előtt immár tizedik alkalommal négynapos filmfesztivállal tisztelegnek. A szombati megnyitón közel százan vettek részt.

Bujtor István a népszerű Ötvös Csöpi szerepében Fotó: Facebook

Frenreisz Károly a Metro, az LGT és a Skorpió együttes legendás, Kossuth-díjas zenésze édesanyja előtt eltitkolta, bátyja halálát.

Dr. Frenreisz Istvánné, azaz Katinka néni (†100) a haláláig nem tudta, hogy meghalt a fia, úgy tudta, Ötvös Csöpi közkedvelt megformálója külföldön forgat.

Képgalériánk:
Frenreisz Károly Fotó: Facebook

Mindössze tíz hónappal élte túl gyermekét Tinka néni, aki ma színművész fiai, Bujtor István (†67)  és Latinovits Zoltán (†44) közelében nyugszik a balatonszemesi temetőben. Haláláig a település nagyasszonyának számított, imádták a helyiek. A legidősebbek máig jól emlékeznek mindhárom fiára kicsiként. Mostanában már csak egyiküket, Frenreisz Károlyt láthatják a környéken hajózni.

Bujtor István Fotó: Facebook

Frenreisz Károly Katalin asszony elől élete végéig titkolta Bujtor halálát. Úgy érezte, az asszony öreg szíve már nem bírta volna ki, ha megtudja, hogy a legidősebb után a középső fiát is el kell temetnie.

Legendás fivérek

Gundel Katalint elsőszülött fiával, Latinovits Zoltánnal együtt elhagyta a földbirtokos apa. Bujtor István és Frenreisz Károly második, dr. Frenreisz István orvossal kötött házasságából születtek.

családi fotó Fotó: Facebook

A különböző vezetékneveknek egyszerű az oka: a tíz esztendeje elhunyt István nem színészi pályára készült, a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, ám másodévesként Máriássy Félix Karambol című filmjében kapott szerepet, és rendezői tanácsra vette fel ükapja vezetéknevét.

Forrás: blikk.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS