cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. június 9., 18:53

Foci EB, politika és egyebek a Magyar7 legújabb számában

Megjelent a Magyar7 legújabb, 23. száma. A lap nagyinterjújában ezúttal egy olyan szakember nyilatkozik, aki hat egészségügyi miniszter alatt szolgált, és öt éven keresztül vezette az Egészségpolitikai Intézetet. Martin Smatana felülnézetből látja és mondja el az olvasóknak a világjárvány hazai kezelésének melléfogásait, és előre jelzi, mi várható az őszi hónapokban. Az interjút Somogyi Szilárd készítette a szakemberrel.

Lapkiajánló- Magyar7 2021/23.

Mindenki mindenki ellen címmel közli a hetilap Molnár Judit vezércikkét, amelyben a szerző a széthúzásról, a törzsi háborúkról és a feljelentgetőkről mond véleményt, feltéve a kérdést: hová vezet mindez? Ugyancsak a közélet rovatban olvashatjuk Kolek Zsolt cikkét (Járványkezelés szlovák módra), aki a szlovákiai járványkezelés buktatóival, mulasztásaival és a nyájimmunitás hazai helyzetével foglalkozik. Pomichal Krisztián politikai jegyzetében (Valóság nagybácsi és az üres jóemberkedés) a kínai–magyar viszony új fordulatairól ír.

Egyszerre fájdalmas és elkerülhetetlen az egyesülés a felvidéki magyar politikában, írja Tokár Géza Schrödinger pártja című elemzésében. a szlovákiai magyar politika bonyolult helyzetét taglalva.

Lapkiajánló- Magyar7 2021/23.

A lap egyik témája a hazai nővérhiány égető helyzete, amely teljes pőreségében kiderült a koronavírus-járvány alatt. A cikk szerzője B. Vida Júlia.

A lap kulturális rovatában a Több mint szomszéd címmel július 13–20. között megvalósuló pozsonyi magyar kulturális hétről kérdezi Venyercsan Pált, a pozsonyi Kulturális Intézet igazgatóját B. Vida Júlia.

Lapkiajánló- Magyar7 2021/23.

Nemcsak a hideg, a kártevők is kínoznak, írja cikkében Matus Tibor a hideg tavasz káros következményeiről. A cikket, amelyben Csicsay Péter komáromi növényorvos ad hasznos tanácsokat, a lap gazdasági rovatában olvashatjuk. Száraz Dénes legújabb érsekújvári levelét is olvashatjuk a lapban. Kövesdi Károly a jubiláló Koncsol Lászlót köszönti 85. születésnapja apropóján, míg Lacza Tihamér kultúrtörténeti cikkében ezúttal Jászai Mari életéből olvashatunk egy érdekes epizódot. A Múltunk rovatban Popély Gyula történész írását olvashatjuk Trianon 101. évfordulója kapcsán.

Lapkiajánló- Magyar7 2021/23.

 

A Tájaink rovatban régióink történéseiről olvashatnak. Kukorékol-e még a füleki kakas? – teszi fel a kérdést Agócs Szvorák Emese, aki a nagymúltú Kovosmalt kapcsán ír a régi Fülek daliás éveiről. Mellékzöngék kísérték az idei trianoni megemlékezést Komáromban, erről tudósít Nagy Miskó Ildikó. Virsinszky Tamás tollából ugyancsak évfordulós cikket olvashatunk, ezúttal Tornaljáról, ahol Trianon-emlékoszlopot avattak. Az egykori magyar–lengyel határ utolsónak megmaradt, szépen felújított határkövét avatták fel a Palotai-hágónál, erről tudósít Fábián Gergely. Kaszmán Zoltán ugyancsak egy megszépült emlékhelyről, a szklabonyai felújított Mikszáth-házról ír. Új óvodát avattak Vágfarkasdon, köszönhetően a magyar kormány támogatásának. Az Életke óvodát és fenntartóit Szomolai Andrea mutatja be riportjában. Radi Anita a szenci Napfényes-tavaknál járt, ahol a városnak nem kis gondot okoznak a területfoglaló nyaralótulajdonosok. Reczai Lilla az idén végre megvalósítható csallóközi gyermektáborokról ír, míg Bokor Klára egy jótékony kezdeményezésről számol be. Zsebik Ildikó pedig egy nagykövesdi virágkertészt mutat be az olvasóknak.

Lapkiajánló- Magyar7 2021/23.

A lap Kávézó rovatában Szilágyi Orsolya dietetikus ezúttal a vas élettani hatásairól ír tanácsadót, Rajkovics Péter pedig a tudomány és a technika világának néhány új hírét gyűjtötte össze. Kenyeres Oszkár a Hazajáró csapatával ezúttal Kovásznáról indul el a Háromszéki-havasokba. Ki ne ismerné a kézműves szappan jótékony hatását? Nagy-Miskó Ildikó egy ügyes komáromi hölgyet mutat be, aki ezzel foglalkozik. Szabó B. Csilla újra finom és rendhagyó receptet kínál az Íz-lelő rovatban, míg Vas Gyula autós rovatában a Dacia márka egyik meglepően attraktív modelljét mutatja be.

Mi sem természetesebb, mint hogy a lap sportrovatában a közelgő labdarúgó-Európa-bajnokság a téma. Rajkovics György a kontinens legnagyobb és legkedveltebb sporteseményéről ír, amellyel a ma7 médiacsalád felületein is részletesen foglalkozunk az elkövetkező bő egy hónapban. Szurkoljon velünk! Szurkoljon a ma7-tel!

Lapkiajánló- Magyar7 2021/23.

Ezúttal sem hiányozik a lapból a heti tv-műsor és a keresztrejtvény, míg a hátsó borítón ezúttal Pozsonyeperjes Szent Péter és Pál templomát találjuk.

Külön figyelmet érdemel a hetilap 67. oldala, ahová a szerkesztőség az olvasók fényképes történeteit várja. A rovat címe: Önök küldték.

Ne feledjék: ha még nem előfizetői, a legközelebbi postán is megvásárolhatják a felvidéki magyarok közéleti hetilapját, a Magyar7-et!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.