lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2020. március 1., 11:02

Győrnél fogott el a rendőrség egy embercsempészt

Kilenc illegális migránst akart a gyanú szerint Magyarországon keresztül Ausztriába vinni egy ukrán férfi, akit vasárnap hajnalban fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán Győr térségében - közölte a rendőrség a honlapján.

embercsempészet, Győr
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: police.hu

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a rendőrök egy négy megyére kiterjedő akció keretében ellenőriztek egy ukrán rendszámú személygépkocsit vasárnap hajnalban az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán.

A járműben az ukrán sofőrön kívül kilenc férfi utazott, ketten afgán, heten pedig szír állampolgárnak vallották magukat.

Az autó utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt előállították őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán sofőr elszámoltatása folyamatban van.

embercsempészet, Győr 02
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.