Gyönyörű idő és rekord meleg lesz a következő napokban

2020. szeptember 10., 20:30
ma7 | TASR

Az átlagosnál melegebb idő, szinte kései nyár várható az elkövetkező napokban Közép-Európában - tájékoztatott Andrej Kozák és Miroslav Šinger, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) meteorológusa. 

Fotó: pixabay.com

„Az ország időjárását továbbra is magas légnyomás alakítja, amely az enyhe hidegfrontok áthaladása után kelet felé halad tovább" - közölték a meteorológusok. Átmenetileg megnövekszik a felhőzet, helyenként záporok várhatók, főleg északon, de hidegebb levegő nem áramlik be az ország területére "- közölték a meteorológusok.

Pénteken az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb idő várható, szinte trópusi idő lesz, 30 Celsius-fok feletti hőmérséklettel

„Vasárnap részben hidegfront alakítja az időjárást, amely kelet felé, Lengyelországon keresztül halad tovább. „Ez azonban kevésbé lesz erős, mint a csütörtöki front, és csapadék is csak helyenként várható" - közölték a meteorológusok.

A jövő hét elején tiszta égbolt, vagy csak enyhe felhősödés várható, és továbbra is meleg lesz. Az előrejelzés szerint kedden éjszakon a hőmérséklet elérheti a 25, délen pedig a 31 fokot. „Ezek rekordértékek ebben az időszakban" - írja elemzésében Kozák és Šinger.

Kövesse facebook oldalunkat is!