2020. április 29., 10:16
Frissítve: 16:52

Gyereket a magasba!

A magyarországi kezdeményezés ötlete a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tagjai fejéből pattant ki. A szervezetet Kopp Mária professzor asszony álmodta meg még 2009-ben, és a mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek. A civil szervezet a családbarát szemléletet és a gyermekvállalást támogatja, minden tekintetben. Közösségük a családbarát társadalomért dolgozik, amelyben elhárulnak az akadályok a gyermekvállalás előtt és után.  

Fotó: pixabay.com

A Gyereket a magasba! elnevezésű esemény már tavaly is népszerűségnek örvendett. Idén az online világ nyújt segítséget a megvalósításhoz, ugyanis a történelem eddigi legnagyobb emelésre készülnek a szervezők. Tavaly több mint tízezren vettek részt a rendezvényen, Magyarország huszonöt városa és több határon túli település is csatlakozott az ,,emeléshez”.

Emelés-család1
Fotó:  pixabay.com
Ma, délelőtt 11:00-kor zajlott a Gyereket a magasba! elnevezésű mozgalom, amely már három éve ugyanolyan lelkesedést vált ki mint a gyermekekből, mint a szülőkből egyaránt. A jelenlegi helyzetre való tekintettel idén a gyerekek online csaltak mosolyt minden olyan családtagjuk arcára, akikkel sajnos nem találkozhatnak személyesen. A gyermekemelés idén is határon átnyúló esemény volt, ugyanis Londontól Csíkszeredáig, de Pozsonytól Szabadkáig is rengetegen becsatlakoztak a kezdeményezésbe. A Pozsonyi Magyar Intézet is támogatta az eseményt. Számos felvidéki település lakói, köztük Kéty polgármestere, Farkas Attila és kislánya, valamint Nagy Dávid, ügyvéd és családja is részt vett az emelésben. 
Kondás Angelika Királyhelmecről küldött portálunknak videót a mai gyermek emelés pillanatairól. 
Böjte Csaba így nyilatkozott az esemény szervezőinek: ,,Patikában kapható gyógyszernél gyógyítóbb hatással rendelkező szernek tartom a játékot, a gyerekek ringatását, magasba lendítését! Igen, egy bátor lendület, egy vidám sikoly, és a felbuggyanó kacagás hidat ver a gyermek és a szülő közé. Az a lendület, ahogy magad fölé emeled gyermekedet, nemcsak hidat ver lélek és lélek közé, hanem önbizalmat, önbecsülést is ad a gyermekednek!"

Ma, 11 órakor bárki a magasba emelheti gyermekét, hogy ezzel is mosolyt csaljon a nagyszülők, rokonok, barátok arcára, akikkel a jelenlegi járványhelyzet miatt nem találkozhatnak.

A programon több híres személyiség is részt vesz, az élő showt pedig élőben is közvetítik a rendezvény hivatalos közösségi felületein.

Az esemény fővédnöke idén is Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

A kezdeményezéshez felvidéki művészek és gyermekeik is csatlakoztak: Lakatos Róbert brácsaművész és párja, Rák Viktória színművész.

Lakatos Rübert és családja
Fotó:  Lakatos Róbert facebook oldala

Az esemény hivatalos oldalán és a Facebook közösségi oldalon még több információ megtalálható.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.