Aki irtózik a pókoktól, kerülje el a vidéket

Lacza Tihamér 2018. szeptember 22., 13:52

Vannak emberek, akik irtóznak a pókoktól. Ezt a "pánikbetegséget" arachnofóbiának nevezik

Pókhálós tengerpart Fotó: MTI
Ha olvasóink között akadnának ilyenek, akkor semmiképp ne utazzanak a nyugat-görögországi Aitilokióba, mert szinte horrorba illő látványban lesz részük. A Kis Velencének is nevezett város most olyan, mintha egy rémfilm egyik helyszíne lenne. Az elmúlt időszakban szinte teljesen beborították a pókhálók. Nemcsak a part menti növényeket, hanem a csónakokat és halászhálókat is teljesen átszőtték a pókok.

Képgalériánk:
A növényekre nem veszélyes Fotó: MTI

A növényekre ártalmatlan a jelenség. A város lakói azt mondják, hogy ahhoz hozzá vannak szokva, hogy ízeltlábúak vannak a városban, de ennyien még sosem voltak. Nem gyakran látni ilyesmit, de az ország más területei is előfordult már. A pókok a párzáshoz szövik a hatalmas méretű hálókat. A kedvező időjárás mellett a zsákmányrovarok, különösen a szúnyogok kivételesen nagy száma is hozzájárult a pókpopuláció megnövekedéséhez. Ha meggondoljuk, a derék nyolclábúak biológiai szúnyogirtóknak is beillenének és ezzel még hasznot is hajtanak.

Miután a pókok így letudták az utódok biztosításának feladatát, rövidesen elpusztulnak és a gazdátlanul maradt hálószövevény is fokozatosan lebomlik. Most nézzék meg a pókhálós videót:

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS