2023. december 18., 11:11

Fontos! Változik a nyugdíjak kifizetésnek időpontja

A közelgő karácsonyi ünnepek miatt a Szociális Biztosító más időpontban fizeti ki a nyugdíjakat. Egyesek a szokásosnál előbb kapják meg járandóságukat. Ennek célja, hogy az idősek ne maradjanak pénz nélkül az ünnepek előtt.

pénz borítékban
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

A nyugdíjakat mindig páros napokon fizeti ki biztosító, minden hónapban 2-a és 24-e között.

Azok a nyugdíjasok, akik december 22-én, illetve december 24-én kapnák meg pénzüket, már december 20-án hozzájutnak. Azok pedig, akik január 6-án kapják nyugdíjukat, a vízkereszt ünnepe miatt, egy nappal előbb, január 5-én jutnak hozzá.

A Szociális Biztosító a decemberi nyugdíjjal együtt kifizeti az egyszeri rendkívüli 300 eurós juttatást is.

Azoknak, akik december 22-én és december 24-én utalják a nyugdíjat, a pluszpénz a számlájukra vagy postai pénzesutalványon érkezik, hogy ők is biztosan megkapják december 20-ig.

Ugyancsak eddig a napig kapják meg a 300 eurót azok a nyugdíjasok is, akiknek az elmúlt időszakban, tehát 2023 decemberében hagyták jóvá a nyugdíját,de még nem kaptak rendes havi nyugdíjat.

Azoknak, akiknek külföldre, az európai gazdasági közösség államaiba vagy Svájcba küldi a Szociális Biztosító a nyugdíjat, a rendkívüli egyszeri juttatást külön küldi el, mégpedig legkésőbb december 20-ig.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.