Fico asszisztensnője már új rezidenciájába költözött

Radi Anita 2018. november 08., 11:38

Mária Trošková, Robert Fico volt kormányfő főtanácsadója immár luxuslakásából figyelheti a politikai eseményeket. Nemrégiben ugyanis beköltözhetett a Pozsonyligetfaluban található 89,42 négyzetméteres nagyságú lakásában, amelyhez egy jakuzzi és egy hatalmas terasz is tartozik.

Fotó: Topky.sk

Az értesülések szerint egy ilyen lakás a fővárosban 250 ezer euróba kerül, Troškovának így az ingatlanvásárláshoz hitelt kellett felvennie. Az érdekesség az, hogy Mária Trošková hivatalos főtanácsosi fizetése 929 euró, amelyre biztosan nem kaphatott ilyen nagyságú kölcsönt.

Emellett 2018 júliusától már nem lehet a bankoktól teljes finanszírozású hitelt igényelni. Trošková az értesülések szerint már múlt év decemberében kérelmezte a hitelt, így elvileg lehetséges, hogy a teljes összeget megkapta hozzá, a lakást viszont csak ez év októberében kapta meg.

Lakáshitel-szakértők szerint kétséges, hogy a bank 100%-ban finanszírozó hitelt adna olyan személynek, akinek fizetése a bértábla szerint nem kedvező, emellett munkabeosztása is tovább ronthat megítélésén.

Az egykori playmate Mária Trošková neve Ján Kuciak szlovák újságíró meggyilkolása után került be a szlovák köztudatba. Kuciak oknyomozói munkájából ugyanis kiderült, hogy a kormányfő asszisztensét szoros szálak fűzik az Antonio Vadala által vezetett olasz maffia szlovákiai ágához.

Forrás: Topky.sk

0 HOZZÁSZÓLÁS