2022. január 25., 13:51

Ferenc pápa által dedikált vatikáni mezt kapott Messi

Egy Ferenc pápa által aláírt vatikáni mezt kapott ajándékba Lionel Messi, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának hétszeres aranylabdás szupersztárja.

Lionel Messi FC Barcelona
Fotó: TASR/AP

Az argentin Telam hírügynökség beszámolója szerint az "Athletica Vaticana" feliratú mezt Emmanuel Gobilliard lyoni püspök adta át a futballistának, amint arról a francia püspöki konferencián beszámolt.

Gobilliard elmondta, Messi "a hit embere", aki a mez átvételekor hangsúlyozta, sokat jelent számára a hozzá hasonlóan argentin egyházfő ajándéka.

A vatikáni klubban a vatikáni lakosok és dolgozók, illetve közvetlen családtagjaik, valamint fiatal afrikai bevándorlók sportolnak.

Messi a koronavírus-fertőzéséből felgyógyulva a hétvégén tért vissza a pályára, a PSG pedig 4-0-ra verte bajnoki meccsen a Reims együttesét.

Tavaly októberben Messi küldött egy általa dedikált PSG-mezt Ferenc pápának, akinek Jean Castex francia miniszterelnök juttatta el a 34 éves támadó ajándékát.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.