2019. február 12., 17:48

Felvidéki pálinkákkal is nevezhetnek a III. Perkátai Párlatversenyre

A 2010-től működő Pavlinkum nevű kísérleti párlatmanufaktúra a magyarországi Perkáta nagyközség önkormányzatával közösen folyó év márciusában immár harmadik alkalommal szervezi meg a Perkátai Párlatversenyt, amelynek célja ezúttal is a minőségi pálinkafogyasztás megismertetése, gasztronómiai élményként történő bemutatása, valamint a párlatfogyasztás kultúrájának fejlesztése és népszerűsítése.

III. Perkátai Párlatverseny
Fotó: www.pavlinkum.hu

Az elsősorban kísérleti párlatkészítéssel foglalkozó manufaktúra különböző képzések és tréningek szervezésével enged betekintést a pálinkák sokszínű világába. „Április folyamán – egyedi módszertannal és oktatási anyaggal, valamint saját fejlesztésű tankönyvvel – indul el a párlatkészítés technológiai és profilanalitikai vonatkozásaival foglalkozó tanfolyamunk, aminek résztvevői az érzékszervi bírálatokhoz kapcsolódó ismereteiket tudják majd bővíteni. Ennek részleteiről az érdeklődők az idei párlatverseny eredményhirdetésén tudhatnak meg többet” – árulta el a manufaktúra tulajdonosa, egyben a megmérettetés versenyigazgatója, Pavlicsek Csaba, aki számos alkalommal ért el kiemelkedő eredményeket a Magyarország legrangosabb versenyének tekintett Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen.

A III. Perkátai Párlatversenyen megmutatkozni óhajtó minőségi párlatot főzetők és magánfőző mesterek az almatermésűek, a bogyósok, a csonthéjasok és vadcsonthéjasok, a szőlő- és szőlő eredetű termékek, a gyűjtött erdei gyümölcsök, az érlelt, ágyas és vegyes párlatok kategóriájában nevezhetik fajtánként minimum 250 milliliternyi terméküket. A leadási határidő március 11., a bírálat pedig március 16-án és 17-én történik. Az ünnepélyes eredményhirdetést (ami egyben az ország legkiválóbb szakembereinek részvételével zajló konferencia is) a perkátai Győry-kastélyban tartják március 23-án.

A nevezési feltételekről, a versenykategóriákról, a bírálati módszer részleteiről és a versenytételek leadásának módjáról a www.pavlinkum.hu honlapon tudhatnak meg részleteket.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.