2020. november 23., 15:52

Feltörték a védelmi miniszterek titkos tanácskozását

Óriási baki csúszott az Európai Unió védelmi minisztereinek múlt pénteki videókonferenciás csúcstalálkozójába.

Védelmi miniszterek
Fotó: Twitter
A szemfüles újságíró

Történt ugyanis, hogy a megbeszélés előtt Ank Bijleveld holland honvédelmi miniszter képet töltött fel a Twitterre a készülődésről. Az azóta törölt bejegyzésben pedig szerepelt a videókonferencia címe és a jelszó majdnem összes számjegye, kivéve az utolsót.

A titkos információ szemet szúrt egy Daniël Verlaan nevű szemfüles holland újságírónak is, aki rövid próbálkozás után sikerrel és jól látható zavarral csatlakozott is a szupertitkos tanácskozáshoz.

A videó tanúsága szerint a miniszterek meglehetős derültséggel fogadták a képernyőn felbukkanó idegent, aki illedelmesen bemutatkozott, majd kilépett a beszélgetésből. Mint arra a videóban Josep Borrell az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is figyelmeztette, lépésével egyébként bűncselekményt követett el, bár felelősségre vonásra aligha kell számítania. Az Európai Unió védelmi minisztereinek annál inkább el kellene gondolkodniuk a tárgyalások titkosításán.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.