2021. január 23., 21:00

Félmillió forintot adományozott Szarka Tamás az üldözött keresztények megsegítésére

2020. őszén megszületett Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó, szakrális műve a Missa Missio. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és a mű bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez. Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy  erre a tényre is felhívjuk az emberek figylmét. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van.

 

Fotó: Szarka Tamás archívuma

A mű budapesti bemutatójára a Szent István-bazilikában került sor. Ezen a csodálatos helyen Szarka Tamás és zenekara, Miklósa Erika világhírű koloratúr szoprán énekesnő és a Magyar Állami Operaház gyerekkórusa mutatta be a Missa Missiót. A budapesti koncertről felvételt is készült, mely Szarka Tamás közösségi oldalain elérhető. Pár nap alatt több mint 100 ezren tekinteték meg a koncertet. 

A Missa Missio  CD eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel Szarka Tamás. A pénzadomány a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága segítségével jut el a rászorultakhoz.

Az adománylevelet Azbej Tristán államtitkár úrnak  2021. január 21-én nyújtotta át Szarka Tamás.

Ezen alkalommal Szarka Tamás elmondta, hogy ez még csak a kezdet és a jótékonysági akciót folytatja, ugyanúgy, ahogy a Missa Missio koncertet is szertené még számos helyen bemutatni zenekarával. Külföldről is érkeztek megkeresések. A tervek szerint Pozsonyban és Prágában is felcsendül a grandiózus szakrális mű. Szarka Tamás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a Missa Missio lemezt megvásárolták.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.