cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. szeptember 12., 13:54

Felmérés: Enyhítenie kellene a következő kormánynak a marihuánáért kiszabott büntetéseket?

Az AKO ügynökség felmérésében a válaszadóknak arra kellett választ adniuk, hogy a következő kormánynak csökkentenie kellene-e vagy sem a marihuánáért kiszabott büntetéseket.

marihuána
Fotó: Rendőrségi felvétel

Az AKO a Szlovák Választási Enciklopédia számára készített exkluzív felmérése szerint a válaszadók kétharmada (67,1%) véli úgy, hogy az új kormánynak csökkentenie kellene ezeket a büntetéseket, írja a noviny.sk portál.

Az eredmények szerint főként a férfiak vannak ezen a nézeten, közülük is a legfiatalabb válaszadók, az egyetemi végzettségűek, elsősorban Pozsony megyei, de Zsolna és Besztercebánya megyei lakosok,  valamint az SaS, a PS szavazói, de átlagon felül a SME RODINA és a HLAS-SD szavazói is.

A válaszadók 27,5%-a gondolja úgy, hogy a következő kormánynak nem kellene a marihuánáért kiszabott büntetéseket csökkentenie.

Azok közül, akik a marihuánahasználatért kiszabott büntetések csökkentését részesítik előnyben, 41,1% gondolja úgy gondolja, hogy mindenképpen meg kellene ezt tenni, 26,0%-uk mondta, hogy valószínűleg csökkentenie kellene a kiszabott büntetést.

Azok közül, akik nem szeretnék csökkenteni a büntetéseket, 17,4% gondolja úgy, hogy biztosan nem kellene sort keríteni erre, 10,1%-uk pedig azt mondta, hogy inkább nem kellene csökkenteni a marihuánáért kiszabott büntetést.

A válaszadók 5,1%-a nem tudott, 0,3%-uk pedig nem akart válaszolni a feltett kérdésre.

Az AKO ügynökség 2023. augusztus 7-14-én végezte a telefonos felmérést 18 év feletti mintán.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.