cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. december 20., 15:02

Ezek a sztártok keresték a legtöbbet az idén

A 2020-as év a legtöbb ember számára finoman fogalmazva nem volt jövedelmező. Nagy gazdasági válság előtt áll a világ, és sokan boldogok lehetnek, hogy egyáltalán megmaradt a munkahelyük. A sztárvilág néhány képviselőjének azonban meg se kottyant a járvány, továbbra is boldogan úsznak a milliókban.

Kylie Jenner
590 millió dolláros bevételével az idén Kylie Jenner lett a legjobban kereső híresség.
Fotó: Facebook

Íme a top 10

A lista legszegényebbje (még leírni is vicces) Dwayne Johnson lett a maga 87,5 millió dolláros bevételével. A „Szikla” ezzel együtt 2020-ban a legjobban kereső színész lett, köszönhetően annak, hogy jövőre két filmben is láthatjuk: az egyik a Black Adam, a másik a Red Notice. A korábbi birkózó népszerűségének köszönhetően filmenként akár 20 millió dolláros jutalékot is kérhet. Ezt a gázsit szívesen meg is adja Hollywood, sőt a tv-képernyőn is szívesen látják.

Johnson az NBC Titan Games című műsorának nemcsak a központi figurája, de a vezető producere is. Egy műsor nem is elég az NBC-nek, már készül a következő televíziós show, amely a Young Rock nevet kapta. Ha ez sem lenne elég, ott van még a Project Rock névre keresztelt saját márka is, amely sportruházatot és kiegészítőket forgalmaz.

A 9. helyet LeBron James szerezte meg a 88,2 millió dolláros bevételével. Az NBA legnagyobb sztárjaként nyilvántartott játékos 2018-ban 158 millió dolláros szerződéssel igazolt le a Los Angeles Lakers csapatához. Sportkarrierjén túl saját produkciós irodával is büszkélkedhet. 2018-ban Cindy Crawforddal, Arnold Schwarzeneggerrel és Lindsey Vonnal egészségügyi és wellness-céget alapítottak. LeBron a jótékonykodásra is nagy hangsúlyt fektet, családi alapítványa 2018-ban nyitotta meg az első általános iskoláját, a jövőben pedig 41 millió dollárral támogatják a hallgatók főiskolai tanulmányait.

LeBron James
Fotó:  TASR / AP

A tavalyi nyolcadik helyezett Howard Stern lett 90 millió dolláros keresettel. A veterán rádiós műsorvezető 45 éve van a szakmában, és csípős kérdéseiről, őszinte interjúiról híres. Éves bevételét tehetségén túl a SiriusXM csatornával kötött busás szerződésének is köszönheti. A szerződése decemberben lejár, de az előfizetők számára továbbra is elérhető lesz az a rengeteg archív anyag, amit felhalmozott az évek során, ráadásul hatalmas összegeket kaszál majd a jogdíjakból.

A 7. helyen egy közismert futballsztár, Neymar áll a maga 95,5 milliós bevételével. A futballista ötéves szerződése, amely 350 milliós fizetést tartalmaz a Paris Saint-Germain csapatával, az idén lejár. A Barcelonából való átigazolása a világ legdrágábbja, 263 millió dollárt hoz a klubnak. Ebből sejthető, hogy jó ideig helye lesz a világ leggazdagabbjai között. Emellett a világ második legnépszerűbb sportolója a közösségi médiában, 244 millió követővel rendelkezik, ami szintén szép pénzt hoz a konyhára. 2016-ban mellesleg ő volt a Nike Jordan első focista nagykövete.

A 6. helyet elfoglaló Tyler Perry rendező, színész, író, producer neve talán sokak számára ismeretlen, a Madea franchise talán ismerősebben hangzik, amely mögött ő áll, s ami eddig 600 millió dolláros bevételt hozott neki. Csak az idén 97 millió dollárt. Hét évig volt producere az Oprah Winfrey nevével fémjelzett talkshow-nak, ezt követően olyan nagynevű szolgáltatóktól kapott megbízásokat, mint a Viacom multicég.

Közismert, és a lista is ezt tükrözi, hogy a futball szép hasznot hozó sportág. Az idei top-10 ötödik helyén Lionell Messi végzett, aki 104 millióval lett gazdagabb 2020-ban. Futballszerződésein túl életre szóló szerződést kötött az Adidas márkával, emellett az argentin sztár saját ruhamárkát is indított. 2020 márciusától az Egészségügyi Világszervezet is felkérte, hogy segítse a Covid–19 járvány terjedésének a megállítását.

A 4. hely is egy futballkirályé. Cristiano Ronaldo is átlépte a bűvös százmilliós határt: 105 milliós bevételre tett szert az idén. Ez pedig nagyban köszönhető óriási követőtáborának is. Ő a legnépszerűbb sportoló az Instagramon, 200 milliós követőtáborral. Egy-egy fizetett tartalom megjelenítéséért különböző cégek elképesztő összegeket fizetnek neki.

Cristiano Ronaldo
Fotó:  TASR/AP

A dobogó harmadik helyén a teniszező Roger Federer áll a maga 106,3 milliós bevételével. Ezzel ő a világ legjobban fizetett sportolója. Bevételének nagy részét a különböző márkákkal való együttműködései adják. A japán Uniqlo márka például 2018-ban tíz évre szóló, 300 millió dolláros szerződést kötött vele. Pénzét azonban jó ügyekre sem sajnálja, alapítványa 1,5 millió gyerek oktatását finanszírozza Afrikában.

Az idei ezüstérmest legtöbben Kim Kardashian férjeként ismerhetik. Kanye West 170 millió dollárt keresett ebben az évben. Ezt főleg az Adidas által gyártott saját márkájának, a Yeezynek köszönheti. 2020-ban a cipőkön kívül ruhákat is elkezdett tervezni a GAP számára.

Kardashian

Szinte hihetetlen, de a 10-es listán csupán egyetlen nő szerepel, ő azonban magasan veri a mezőnyt. 590 millió dolláros bevételével az idén Kylie Jenner lett a legjobban kereső híresség. Ezt csak kis részben köszönheti a Kardashian–Jenner család valóságshow-jának. Pénze nagy része a Kylie Cosmetics névre keresztelt kozmetikai márkából származik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.