2019. január 25., 16:53

Érvénytelenítette a Vatikán Gina Lollobrigida házasságát

Érvénytelenítette Gina Lollobrigida olasz színésznő Javier Rigau y Rafols katalán vállalkozóval kötött házasságát a vatikáni Sacra Rota Romana, az Apostoli Szentszék legfelsőbb bírósága.

Gina Lollobrigida
Fotó: TASR/AP

„Végre ismét független nő vagyok” - nyilatkozta a 91 éves díva a Corriere della Sera milánói napilapnak.

A házasságot érvénytelenítő dokumentumot maga Ferenc pápa írta alá. A Sacra Rota Romana döntése ellen Javier Rigau y Rafols nem élhet panasszal.

Lollobrigida szerint házasságuk szélhámosság volt.

Rigaut a színésznő azzal vádolja, hogy 2010-ben Barcelonában olyan meghatalmazással kötött vele házasságot, amelyre csalással szerezte meg Lollobrigida aláírását. A dokumentumot felhasználva a 34 évvel fiatalabb spanyol férfi 2010. november 29-én egy barcelonai templomban jegyese távollétében, de nyolc tanú jelenlétében feleségül vette az egykori filmcsillagot. A házasságot viszont csak 2013 közepén anyakönyvezték.

Lollobrigida azt állítja, hogy csak az internetről értesült az esküvőről, amelyen egy bizonyos Teresa játszotta el a menyasszony szerepét.

Rigaut egy 2017-es bírósági döntés felmentette a házasságszédelgés vádja alól.

A hazájában Lollóként ismert színésznő az ötvenes-hatvanas évek mozijának egyik olasz sztárszínésznője volt. 1971-ben vált el addigi, Jugoszláviából származó orvos férjétől, Milko Skofictól, akivel 22 évig éltek házasságban, és 1957-ben egy fiuk született.

Megosztás
Címkék