Épül az új magyar út, ami olyat tud, ami az egész világon ritka - VIDEÓ

ma7 2019. május 23., 12:54

Ütemszerűen halad az R67-es gyorsút építése, amely lehetővé teszi, hogy kevesebb, mint egy óra alatt elérhető legyen a Balaton Kaposvárról.

Az épülő sztráda Fotó: Németh Levente

Év végéig elkészül a kétszer-kétsávos főpálya – mondta Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója. A párhuzamos országos közúti elem, valamint a szervizutak is elkészülnek addigra, ezáltal összeáll a településeket elkerülő láncolat, és a párhuzamos út is, ami bonyolítja majd a nehéz gépjárművek és a kerékpárok forgalmát.

Képgalériánk:
Sajtótéjékoztató Fotó: Németh Levente
 

A bejáráson tesztelték az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolatot, a résztvevők ki is próbálhatták a Republic 67-es út című dalát muzsikáló utat.A tervezők a burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai csendülnek fel.

A legjobb zenei élmény akkor érhető el, ha 80 km/h-s sebességgel hajtanak rá a hangjeggyel megjelölt szakaszra. Az akusztikus burkolatot a Somogybabod közelében lévő szakaszon alakították ki a szakemberek. Egyelőre 192 méter készült el, a teljes zenélő szakasz 610 méteres lesz.

0 HOZZÁSZÓLÁS