2024. január 14., 13:59

Enyhébb idő jön, de az éjszakai fagyok még maradnak

Az utóbbi napokban ízelítőt kaptunk a hamisítatlan téli időjárásból. Még a nappali hőmérsékletek is a legtöbbször fagypont alatt maradtak. Az éjszakák pedig kifejezetten zordak voltak, kemény mínuszokkal.

téli futó futás télen
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

A hideg idő miatt sok helyütt befagytak a tavak vagy a termőföldeken álló vizek. A korcsolyázás szerelmeseinek volt bőven hol siklaniuk.

Vasárnap délelőtt azonban tájainkon sok helyütt már elkezdődött az olvadás. Ami a jövő heti időjárást illeti, az előrejelzések szerint enyhébbnek ígérkezik, de azért hideg marad az idő.

Napközben pár fokkal fagypont felett  – 3 és 5 fok között – alakul a  hőmérséklet, de éjszakánként még maradnak a fagyok. Ezek azonban már nem lesznek olyan erősek, mint az elmúlt napokban.

Ami talán a legjobb hír, hogy főleg a hét első felében napsütésben is bízhatunk, ami különösen lelkiállapotunkra van jótékony hatással.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.