2024. április 7., 15:25

Engedjük be a tavaszt az otthonunkba

Tavasszal, amikor melegedik az idő és nyílnak a virágok, szinte késztetést érzünk arra, hogy változtassunk az otthonunk hangulatán, hogy világosabbá tegyük és behívjuk a napfényt.

tavasz a lakásban
Galéria
+3 kép a galériában

Itt az ideje tehát, hogy a tavasz lágy, élénk színeivel és friss, új dolgok érzetével felfrissítsük életterünket. Mindehhez hozzáadhatjuk a húsvétot is, amikor ugyanúgy a megújulást, az újjászületést ünnepeljük, mint amikor örülünk a lágyan cirógató tavaszi napfénynek.

A díszítést a bejáratnál kezdhetjük, hogy a vendégeket és minket is a tavaszi ajtódísz kellemes hangulata fogadjon érkezéskor. Sokan szívesen használják ilyenkor is a koszorúkat, szép tavaszi virágokból készíthetünk koszorút a bejárati ajtóra. 

tavasz a lakásban
Válasszunk színsémát

Tavasszal természetesen a tavaszt képviselő színekkel díszítsük lakásunkat!

Ezek a pasztellszínek, mint a rózsaszín, a kék és a zöld, amelyek könnyed, légies érzetet keltenek.

Merész és élénk színeket is beépíthetünk, például sárgát és narancssárgát, hogy megidézzük a napsütést.

Friss virágok

Az egyik legjobb módja annak, hogy otthonunkba behozzuk a tavaszi hangulatot, ha friss vágott virágokkal és virágos növényekkel díszítünk. A megújulás, a növekedés és az új kezdet érzetét keltik a virágok, tegyük őket kosarakba, vázákba. 

tavasz a lakásban
Váltsuk fel a textíliákat

Egy másik módja annak, hogy otthonunkat tavasziassá tegyük, a textíliák cseréje.

Tegyük félre a nehéz takarókat, meleg szőnyegeket és cseréljük ki őket könnyebb anyagokkal, például pamuttal és vászonnal.

Válasszunk játékos mintákat, virágos vagy pöttyös párnákat és függönyöket, hogy otthonunk is tükrözze a kikeletet.

tavasz a lakásban
Dekoráljunk tavaszi, húsvéti ihletésű díszekkel

Az otthon tavaszi felfrissítése nem lenne teljes néhány húsvéti ihletésű dekoráció, mint például a nyuszi, a kiscsibe, a koszorúk és a friss virágokkal, kirügyezett faágakkal teli vázák nélkül.

tavasz a lakásban
Készítsünk asztaldíszt 

Húsvétkor általában sok vendéget fogadunk, a családok, a barátok meglátogatják egymást, így az asztalt is érdemes feldíszíteni valami egyedi, pompás központi elemmel, mint például a húsvétfa, amit nagyon egyszerű elkészíteni.

Fogjunk néhány nagy gallyat vagy tavaszi lombot, tegyük vázába, majd akasszunk rá dekoratív hímes tojásokat és egyéb, a tavasz és a húsvét hangulatát idéző dísztárgyakat.

tavasz a lakásban

A felsorolt egyszerű, könnyen kivitelezhető tavaszi lakberendezési ötleteket alkalmazva gyönyörűen felfrissíthetjük otthonunkat, ahol igazán kellemes hangulatban tölthetjük a húsvéti ünnepeket.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2024/13-14. számában.

 

 

tavasz a lakásban
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.