lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2020. március 6., 09:16

Embercsempészt fogtak Győr közelében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának információi alapján ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit csütörtökön este 11 óra előtt.

Fotó: police.hu

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben az osztrák tartózkodási engedéllyel rendelkező szír sofőrön kívül további két férfi utazott, akik szintén szír állampolgárnak vallották magukat.

A kocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Forrás: police.hu

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.