2021. április 8., 13:42

Elvégezték az első légcsőátültetést azt USA-ban

Az orvosok szerint a légcsőátültetés sikere többek között azért is történelmi, mert hasznos része lehet a koronavírusból felgyógyuló, maradandóan légcsőkárosodott betegek gyógyításának is.

Képünk illusztráció.
Fotó: Pixabay

A lélegeztetőgépnek is vannak hátrányai: a hosszabb ideig tartó használata komoly, visszafordíthatatlan légcsőkárosodást okozhat, amivel aztán egész életünkben együtt kell majd élniük. A tudósok szerint a légcsőátültetés reményt adhat a továbbiakban a betegeknek.

A New York-i Mount Sinai kórház sebészei egy 56 éves asztmás nőnek segítettek: a beteg most új légcsövet kapott. Az orvosok szerint iszonyatosan nehéz eljárásról van szó, ugyanis a donor légcsövének érhálózatát nehéz összekapcsolni a páciensével

– írja az Index a Guardian tájékoztatása alapján.

Sonia Dein, aki már az új légcsővel egyenletesen és tisztán tud levegőt venni, elmondta, az elmúlt hat év minden percét azzal töltötte, hogy megküzdjön elakadó lélegzetével, mivel az asztmájára kapott kezelés károsította légcsövét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.