cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 30., 09:21

Elszabadult egy oroszlán Pakisztán egyik nagyvárosának forgalmas útján

Elszabadult kedden egy oroszlán a dél-pakisztáni Karacsi városának főútján két órán keresztül pánikot okozva a csúcsforgalomban, míg ismét be tudták fogni - közölte a helyi rendőrség.

oroszlánmancs, nagymacska
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

A felnőtt oroszlánt tulajdonosa szállította a forgalmas kikötővárosban, amikor az kiszabadult. Miután egy ideig az utakon bolyongott, a vadállat egy közeli ház alagsorában húzódott meg.

"Egységeink azonnal a helyszínre siettek. Allahnak hála, biztonságban befogtuk, és senki sincs veszélyben többé" - jelentette ki Muhtjar Szumro vadvédelmi felügyelő az oroszlán befogásának helyszínén. Hozzátette, hogy a nagymacskát a hatóság egyik létesítményébe szállították, ugyanis oroszlánokat tilos lakott területen tartani.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a történtek hatalmas közlekedési dugót okoztak, a sajtó és a bámészkodók tömege próbált pillantást vetni az elszökött nagymacskára.

Siráz Nazír rendőrségi vezető közölte, hogy az oroszlán tulajdonosát őrizetbe vették és büntetőeljárást indítanak ellene. Pakisztánban nem ritka, hogy tehetős üzletemberek vadállatokat tartanak magánállatkertekben, és néha ezeket közszemlére is teszik. 2017-ben Karacsiban őrizetbe vettek egy férfit, aki oroszlánját magával vitte egy éjszakai autózásra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.