2019. február 7., 15:24

Elpusztult 88 évesen a világ leghosszabb életűnek mondott elefántja

Az indiai Kerala államban elpusztult egy templomi elefánt, amelyről tulajdonosai azt állítják, hogy 88 évet élt, ami rekord lenne a fogságban élő elefántok történetében.

Halott elefánt

A Dakshayani nevű nőstény állat kedden múlt ki egy dél-keralai elefántfarmon. A gondozók szerint

délután 3 óra körül remegés futott végig az elefánton a fejétől kiindulva, lábai behajlottak, majd az állat élettelenül terült el.

A Travancore Devaswom Board templomi alapítvány tulajdonaként hosszú éveken át részt vett hindu vallási szertartásokon és körmeneteken. Az utóbbi időben azonban bizonytalanná vált a járása - vélhetően a megromlott látása miatt -, étvágyát is elveszítette, és az elmúlt három évben már nem szerepelt egyetlen templomi rituálén vagy egyéb nyilvános rendezvényen sem.

Az állatorvosok ananásszal és sárgarépával gazdagították a gyengélkedő Dakshayani étrendjét abban a reményben, hogy sikerül feljavítani az állapotát.

A matuzsálemi korú állat a Gaja Muthassi (Elefántnagyi) tiszteletbeli címet viselte.

Az ázsiai elefántok átlagosan 60 évig élnek.

A Guinness rekordok könyvének nyilvántartása szerint a világ leghosszabb életű, fogságban tartott elefántja 86 évesen pusztult el 2003-ban egy tajvani állatkertben.

Januári adatok szerint Indiában 2454 elefánt él fogságban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.