2022. február 6., 09:35

Életveszélybe sodorta a koronavírus a szülőket, gyermekük mentette meg őket

A koronavírussal járó kellemetlen tünet kis híján emberéleteket követelt. Még a veszélyt sem feltétlenül veszi észre az, aki nem érez szagokat.

Gyermek a megmentő
Fotó: pixabay.com
Illusztráció

Hős gyermeküknek köszönhetik az életüket a texasi szülők, akik a koronavírus tüneteként elvesztették szaglásukat. Otthonukban ugyanis felcsaptak a lángok, de ők nem érezték a füstöt és valamiért a tűzjelző sem működött. Kétéves gyermekük még alig tud beszélni, de a „mama” és a „forró” szavakkal azért jelezni tudta, hogy baj van.

Bár először édesanyja azt hitte, a kicsinek melege van, szerencsére még időben észrevette a valódi problémát. A kisfiú nagyon bátor volt, a nappali – amin keresztül kellett mennie, hogy szólhasson szüleinek – már lángokban állt. Szerencsére épségben megúszta a mentőakciót.

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a lángok ellepték a házat és a szülők autóit. Az ötgyerekes család most egy rokonnál húzza meg magát. A környéken élők is hősként kezelik a kisfiút, még az idegenek is odamennek gratulálni neki, ha felismerik a hírekből.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.