Eladó a Rezeš-villa Kassán. Nézze meg ezt a luxust!

ma7 2019. január 10., 11:39

Úszómedence, óriási parkológarázs, antik kályha 24 karátos arannyal bevonva, Versace-szőnyegek – ez csak néhány „apróság” a Rezeš család fényűző kassai villájából. Az ingatlan egykori tulajdonosát, Alexander Rezešt, a Mečiar-éra alatt a második leggazdagabb emberként tartottak számon Szlovákiában. Rezeš vagyonának jelentős részét privatizációs ügyletekből szerezte a Vladimír Mečiar nevével fémjelzett zavaros időszakokban.  

Fotó: Pravda.sk

A Rezeš-villa teljes árát csak komoly érdeklődőkkel tudatják, viszont egy millió euró összegről suttognak a kulisszák mögött. Alexander Rezeš 2002-ben halt meg, villát rokonai értékesítik.

A REMAX ingatlan weboldal néhány képet tett közé a lakás belső teréről, amely igazán luxus és fényűző hatást kelt (nézze meg a képgalériát!). A ház a héten került fel az ingatlan weboldalra, jelenlegi tulajdonosa Eva Rezešová, Alexander Rezeš özvegye.

Ki volt Alexander Rezeš?

Alexander Rezeš szlovák közlekedési miniszter volt 1994-1997 között a Mečiar-kormány ideje alatt. 1948-ban született Abarán (Nagymihályi járás). Rezeš az 1990-es évek Szlovákiájának egyik emblematikus üzletembere volt, aki az egykor 25-30 ezer embernek munkát adó kassai vasműben mászta meg a szamárlétrát, és vált a cég többségi tulajdonosává. Mindezt a Vladimír Mečiar egykori szlovák kormányfő által felpörgetett privatizáció idején.

Képgalériánk:
Fotó: Pravda.sk

Rezeš Szlovákia egyik legnagyobb üzemének tulajdonosaként milliárdokat keresett. Vagyonát 2000-ben 250 millió dollárra becsülték, emellett volt két-két háza Kassán, Pozsonyban és Selmecbányán, 100 millió dolláros nyaralója Spanyolországban, luxusautók sora, és több vállalkozásai, hoteljei (például a DoubleTree by Hilton szlovákiai csoportja) is voltak a vasmű mellett.

Az ingatlanok mellett Rezeš nagy szenvedélye volt még a labdarúgás. Az MFK Košice 1991-ben 30 millió koronát költött játékosvásárlásra, ugyanis a Kassai Vasmű bőkezűen támogatta a csapatot. Egyértelműen a Mečiari HZDS-privatizáció haszonélvezője volt. Rezeš 2002-ben hunyt el, 53 évesen Bécsben szívnagyobbodás miatt.

Rezešnek két gyermeke született: Július és Eva Varholíková Rezešová, aki 2012-ben ittas állapotban, autójával a megengedett sebességet jelentősen túllépve négy halálos áldozatot követelő közlekedési balesetet okozott Magyarországon.

Igazi fényűző lakásban éltek

A Rezeš család kassai luxusvillája barokk stílusban van berendezve. A kétszintes ingatlan 820 négyzetmétert foglal el az 1580 négyzetméteres telken. Jelenleg Eva Rezešová él benne lányával, Eva Varholíkovával, aki nem régiben hagyta el a magyarországi börtönt, ahonnan hat év után szabadlábra helyezték.

KÉPGALÉRIÁNK KATTINTÁSSAL NYÍLIK!

Képgalériánk:
Fotó: Pravda.sk

Az ingatlaniroda információi szerint a villát 2004-ben rekonstruálták, és az igényesebb kliensek számára is ajánlott. A tölgy mozaik parketta, központi klimatizáció, zöldes színű olasz márvánnyal berakott kandalló, a velencei stukkókkal borított mennyezet, Versace márkájú szőnyegek, valamint a baldachinos, aranyozott szerkezetű ágy csak néhány fényűző eleme a látványos luxuslakásnak. A ház földszintjén úszómedence, szolárium és szauna is található. Az alagsorban lett kialakítva a kazánház, mosoda, és egy óriási parkológarázs négy autó számára.

0 HOZZÁSZÓLÁS