Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2021. február 14., 08:17

Egy pont hiányzott Szekér Gergőnek a továbbjutáshoz

Újabb öt produkció jutott az elődöntőbe szombaton A Dal 2021-ben. A harmadik válogató első helyén holtversenyben végzett Katona Petra, valamint a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos.

Fotó: adal.hu

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó és dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.
Egyaránt 34 pontot kapott Viszlát múlt című dalára Katona Petra, valamint  a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos előadásában elhangzott Maradok. Mögöttük a Pink & The Panthers lett a harmadik 32 ponttal a Sodor a szél című dallal, a negyedik helyen pedig a Beneath My Skin és az Ébredj! végzett 30 ponttal.

A felvidéki Szekér Gergő 29 ponttal az ötödik helyen végzett, ami az első nem továbbjutó pozíció, mert az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Nagy Szilárd feat. Ragány Misa és a Drága hazám című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

A harmadik válogató extra produkciójában a Karthago együttes Vastag Csabával közösen adta elő Apáink útján című dalát. A Dal 2021 két műsorvezetője Orsovai Reni és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.