2019. október 30., 13:23

Egy négylábú "tiszt" is segített az Iszlám Állam vezérének megölésébén

Az amerikai katonák mellett egy jól kiképzett kutyának is szerepe volt Abu Bakr al-Bagdadi likvidálásában. Az amerikai elnök egy fotót már megosztott a négylábú "tisztről", a nevét ugyanakkor titkosították.

négylábú tiszt
Fotó: Twitter

Nem lehet tudni, hogy hívják azt a kutyát, amelyiknek fontos szerepe volt az Iszlám Államot vezető Abu Bakr al-Bagdadi megölésében.

A terrorista vezért néhány napja likvidálták amerikai katonák, a terepre pedig egy négylábú "kommandós" is elkísérte őket.

A kutyáról készült fotót maga Donald Trump amerikai elnök osztotta meg Twitter-oldalán, hangsúlyozva, hogy a képet feloldották a titkosítás alól,

az eb nevét viszont nem árulják el.

A nevet biztonsági okok miatt titkosította a hadsereg.

Szakértők szerint, ha az USA kiadná a kutya nevét, úgy a terroristák könnyen beazonosíthatnák a gondozót vagy a tenyésztőt. 

A kutyát felismerve fény derülhetne az akcióban részt vevő katonai egységre, és onnan már nincs sok hátra, hogy a katonákat is beazonosítsák valahogy.

Azért is titkosították az információt, mert félő, hogy az Iszlám Állam vérdíjat tűzne ki az ebre, ha ismernék a nevét, hogy megtorolják al-Bagdadi halálát.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.