2023. február 27., 15:40

Egy fazékban találták meg a topmodell fejét

Vádat emelt a hongkongi bíróság a meggyilkolt és feldarabolt hongkongi modell és influenszer, Abby Choi volt férje, annak szülei, valamint az exházastárs testvére ellen, gyilkosság ügyében, az első bírósági meghallgatást hétfőn tartották.

Horrorba illő
Abby Choi és a gyilkosság helyszíne
Fotó: Twitter/Archívum/ma7

Alex Kwongot, a volt férjet, az apát, Kwong Kaut és testvérét, Anthony Kwongot gyilkossággal, a volt férj anyját, Jenny Lit az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolják. Alex Kwongot a hatóságok szombaton fogták el, a férfi – akinél a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap szerint egyebek között 500 ezer hongkongi dollárt is találtak – vélhetően meg akart szökni az igazságszolgáltatás elől. A négy embert őrizetbe vették, a nagy feltűnést keltő gyilkossági ügy tárgyalását májusra napolták el.

A 28 éves világhírű modell, aki nemrég a L'Officiel Monaco divatlapnak is pózolt, február 21-én tűnt el, pénteken pedig a rendőrség megtalálta több testrészét egy hongkongi külváros – Choi exapósa által nem sokkal korábban kibérelt – lakásának mélyhűtőjében.

A nő fejét vasárnap találták meg egy fazékban, a koponyán külsérelmi nyom is látható volt, amiből a hatóságok arra következtettek, hogy Choi halálát ütés okozta. A lakásban emellett húsdarálót, láncfűrészt és kesztyűket is találtak.

Choit utoljára a volt sógorával látták, aki egyben a sofőrje is volt. A HK01 hongkongi hírportál úgy tudja, a nőt azt követően ütötték le, hogy beszállt az autóba. Ezután a tetthelyre szállították, ahol végeztek vele. 

A nőnek pénzügyi vitái voltak egykori házastársával és annak családjával, a hatóságok szerint a gyilkosságot a korábban a rendőrségnél szolgáló volt após tervelte ki. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.