cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. augusztus 8., 13:57

Diana hercegné 2020-ban is stílusikon

Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a 23 évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel, 36 évesen elhunyt Szívek királynője még a mai napig formálja a trendeket. Habár Diana hercegné még ma is csak 59 éves lenne, az emberek fejében fiatal, bájos, attraktív, tettre kész szépségként él.

Galéria
+9 kép a galériában
Kék szemsmink
Biciklis nadrág

A biciklis nadrág meghatározó darabnak számít már második éve, úgyhogy bármennyire is szúrta a legtöbb nő szemét, ideje megbarátkozni vele. Szerencsére rengeteg módon lehet viselni, így nem nehéz meglátni benne a szépet. És már csak Dianaért is érdemes tenni vele egy próbát. A hercegné ugyanis egyszerűen imádta a biciklis nadrágokat, rengeteg különböző színű darabban kapták lencsevégre élete során, és érdemes egy pillantást vetni arra is, milyen változatosan viselte. Az kézenfekvő, hogy sportoláshoz, bevásárláshoz viselte, valamint olyan helyeken, ahol tudta, hogy nem szeretne a paparazzik kereszttüzébe kerülni. Ezt a viseletet mindig kényelmes futócipőkkel párosította, így gyorsan meg tudott lógni a kíváncsiskodók elől, és ezt számtalanszor meg is tette. De voltak olyan alkalmak is, amikor Diana igazi stílustrükköt hozott létre a kerékpáros nadrágnak köszönhetően. Vannak ugyanis azok a hosszú pulóverek és hosszú pólóruhák, amiket felsőként nem lehet viselni, mert túl hosszúak, ruhának azonban rizikósan rövidek. A hercegné ezekhez a darabokhoz is biciklis nadrágot húzott. Micsoda briliáns trükk!

Vállvillantás

A hercegné a kezdetektől felkeltette az emberek figyelmét ruhatárával, hát még azzal, amikor rájöttek, hogy esze ágában sincs betartani a királyi család szigorú szabályait, és a protokoll szerint öltözködni. Diana rengeteg alkalommal rúgta fel a szabályokat, és erre az egyik bevett szokása az volt, hogy mutatott egy kis „bőrt” magából. Sosem tűnt hivalkodónak, de jó pár alkalommal volt kacér és provokatív. Például amikor 1985-ben a Vissza a jövőbe című film premierjén merész hátkivágású ruhát viselt. De voltak apróbb lázadásai is, mint a pánt nélküli ruhák és az aszimmetrikus, egyvállas ruhák. Ezek mind gyönyörűen kiemelték sportos alkatát. Mindkét fazon tökéletes választás 2020-ban is!

A bosszúruha

Diana Spencer híres bosszúruhája. Aminek egyszerűbb változata nem hiányozhat 2020-ban sem a nők ruhatárából. Egy letisztult, testhez simuló ruha, ami kiemeli az idomokat, elegáns, és akárhányszor is viseljük, nem lesz unalmas. Egy igazi Jolly Joker, amit különböző kiegészítőkkel megbolondítva saját ízlésünkhöz alakíthatunk. Diana „kis fekete ruhája” bosszúruhaként híresült el. Aznap este viselte ezt a testhez álló, mélyvágású, vállra húzott fekete selyemruhát, amikor Károly herceg az egész világ előtt bevallotta Camilla Parker-Bowleshoz fűződő viszonyát egy televíziós műsorban. Diana régen tudott a viszonyról, viszont a nyilvánosság előtti megaláztatást nem viselte jól, és bosszút akart állni. Csak az utolsó pillanatban esett a választása erre a ruhára, eredetileg egy visszafogott darabot viselt volna, de azt mondta, úgy akart kinézni, mint „egymillió dollár”.

Variációk farmerre

A hercegné imádta a farmereket, és mesterien variálta is azok viselését, ráadásul úgy, hogy sosem volt unalmas. Még akkor sem, ha több alkalommal viselte ugyanazt a darabot. Gyakran rétegezte a farmer ruhadarabokat. Farmer- nadrágot viselt, farmeringet és néha mindezt még farmerkabáttal is megbolondította. Ezt a trükköt a mai napig bármikor bevethetjük, amikor kényelmes, de izgalmas szettet szeretnénk viselni.

Az elegáns és a laza darabok vegyítésének is nagy mestere volt. A királyi család tagjai és a rajongók is nagyot néztek, amikor Diana egy hivatalos rendezvényen derékig a megtestesült elegancia volt, deréktól lefelé pedig még egy lázadó tini is megirigyelhette volna a szettjét. Arany részletekkel díszített maximális elegáns blézert viselt egy blúzzal és arany ékszerekkel, de ehhez laza farmert és sportcipőt húzott. Ha jobban belegondolunk, 2020-ban ez már teljesen elfogadott, hiszen mindenki tudja, hogy ez igenis divatos!

Cowboy csizma

A cowboy csizma immár második éve az ősz legtrendibb cipője. De sokan évszaktól függetlenül is viselik, hiszen különböző kiviztelezésű darabokkal találkozhatunk. A bélelt téli változattól egészen a szellős nyári csizmákig, amelyeket egy lenge nyári ruhával is viselhetünk. És mi sem bizonyítja jobban, hogy Diana hercegné 2020-ban is egy igazi stílusikon lenne, ha nem az, hogy a western csizma trendjét is magáénak tudhatta. Valószínűleg ma is előszeretettel viselné. A 80-as 90-es évekből leginkább barna, sípcsontközépig érő cowboy csizmája maradt emlékezetes, amit általában világos farmerrel párosított. Attól sem riadt vissza, hogy a szett maszkulin jellegét fokozza, hiszen a laza farmer és a cowboy csizma sem mondható túl nőies darabnak, de ő még rádobott egy lapáttal azzal, hogy általában túlméretezett blézert vett fel hozzá. Kétség sem fér hozzá, száz százalék inspiráció!

+ Tipp: kék szemsmink

Diana hercegné olyannyira ikonnak számított, hogy nemcsak az öltözködését és a frizuráit, de sminkelési szokásait is azonnal lekoppintották. Bármennyire is jól állt neki a kék szemsmink, az utóbbi időben valószínűleg csak a legnagyobb Diana-rajongók használták, hiszen kifejezetten retrónak számított. Idén nyáron azonban az egyik legtrendibb szín a sminkek tekintetében, így nyugodtan akár túlzásba is lehet esni. Diana kék szemhéjpúdert és kék szemceruzát használt. Ennek modern változata lehet a kék szemhéjpúder finoman satírozva, szintén kék szempillaspirállal kiegészítve. Ha pedig nagyon vagány sminket szeretnénk készíteni, egyértelműen a világoskék szemhéjpúder és a néhány árnyalattal sötétebb szemhéjtus a nyerő kombináció!

(Megjelent a Magyar7 c. hetilap 2020/32. számában)

Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.