2023. december 8., 17:02

December 20-ig érkezik a nyugdíjasok egyszeri juttatása

Idén a szépkorúak nem csupán 13. nyugdíjat kaptak, hanem a Szociális Biztosító múlt héten elkezdte az egyszeri 300 eurós juttatások kifizetését is nekik. Ez automatikus, és legkésőbb december 20-ig mindenki megkapja. Csaknem 1,5 millió nyugdíjas a rendes nyugdíjával együtt kapja meg a pluszpénzt.

euró
Fotó: unsplash.com

Azok, akik december 22-én, illetve december 24-én szedik a nyugdíjat, szintén megkapják december 20-ig. Nem lesznek tehát megrövidítve ők sem. Nekik a pluszpénz vagy számlára érkezik, vagy pedig pénzesutalványra.

Ugyancsak megkapják december 20-ig azok a nyugdíjasok is, akiknek a biztosító decemberben ítéli meg a nyugdíjat, de még nem kapnak rendszeres havi nyugdíjat.

Az egyszeri 300 eurós juttatást, akárcsak a karácsonyi nyugdíjat, nem kell kérvényezni, a Szociális Biztosító automatikusan fizeti ki a számlára, vagy pedig postán küldi ki.

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik külföldön élnek, az európai gazdasági tér valamelyik államában, vagy Svájcban, ez egyszeri rendkívül juttatást a biztosító külön fizeti ki, tehát nem a rendes nyugdíjjal együtt. De a pénzt ők is megkapják december 20-ig.

A juttatást nem csupán az öregségi nyugdíjasok, hanem mindenfajta nyugdíjat szedők megkapják.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.