Dominika Cibulková már megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Matovič szerint hiba volt

Frissítve: 08:47
2021. január 10., 14:24
ma7

A mindössze 31 éves, életerős egykori profi teniszezőt, Dominika Cibulkovát, aki csak a negyedik körben lett volna jogosult a vakcinára, a DenníkN értesülései szerint az egyik pozsonyi kórházban beoltották.

Fotó: TASR

A kórház vezetése kiderítette, ki adta be a teniszezőnek az oltóanyagot és az illetőt felelősségre is vonták.

Olyan információk is szárnyra kaptak, hogy több név is protekciósan került fel az oltásra várakozók listájára, miközben azon jelenleg még csupán csak a kritikus infrastruktúrában dolgozók nevei szerepelhetnének.

A versenyzéstől 2019-ben visszavonult Cibulkovát a Nový Čas is próbálta elérni, sikertelenül. Korábban viszont úgy nyilatkozott, ha lehetőség lesz rá, beoltatja magát a vírus ellen.

A felháborító eset napvilágra kerülése után a kramárei kórház vezetése gyorsított eljárásban kívánja kivizsgálni az ügyet annak érdekében, hogy hasonló már ne fordulhasson elő.

December 26 óta Szlovákiában 20 ezer ember kapta meg a covid elleni védőoltást.

Első körben az egészségügyi, a szociális szférában dolgozók, később a 65 év felettiek és krónikus betegek kerülnek sorra. A tömeges oltásokra, ha minden jól alakul, tavaszig várni kell.

Igor Matovič kormányfő egy mai tévéműsorban elmondta, a honatyák a "kritikus infrastruktúrához" tartoznak, de a fiatal képviselőknek szerinte nem kellene elsőbbséget élvezniük az oltás során.

2021. január 10., 12:47

Matovič: A kormány a legrövidebb időn belül dönt a "masszív" tesztelésről

A kormányfő erről a TA3 hírtelevízió műsorában beszélt vasárnap.

Matovič szigorítana

A kormányfő a szociális hálón közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, „nincs problémám azzal, ha naponta több ezer sorra kerülő ember mellett, három-négy közismert személyt is beoltsanak, hogy népszerűsítsék az oltást a kétkedők körében. Azonban

ezt titokban csinálni nem igazságos, nyilvánosan kell, hogy egy jó ügyre hívjuk fel a figyelmet“.

Matovič ezért az intézkedések azonnal szigorítását fogja kérni. 

PORADIE OČKOVANIA Slovensko je európskym lídrom v počte ľudí, ktorí veria konšpiráciám. Zároveň platí, že mimoriadne...

Posted by Igor Matovic on Sunday, January 10, 2021