2022. szeptember 7., 18:15

Csütörtök délután az ország legnagyobb részén viharok várhatók

Csütörtök (szeptember 8.) délután Szlovákia legnagyobb részén viharok várhatók. A meteorológusok ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott a honlapján.

vihar fa
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Viharok egész Pozsony, Besztercebánya, Trencsén, Nyitra, Nagyszombat és Zsolna megyében előfordulhatnak, továbbá a Poprádi és a Rozsnyói járásban is.

A viharokat heves esőzések követhetik, amelyek során 30 perc alatt akár 20-30 milliméter csapadék is leeshet, valamint jégeső is előfordulhat. A széllökések sebessége 65 és 85 km/óra között alakul.

Az SHMÚ figyelmeztetett: a vihar korlátozhat bizonyos tevékenységeket, veszélyt jelenthet az egészségre, és kisebb károkat okozhat. Emlékeztetett: az eső és a szél miatt átmenetileg megemelkedhet a patakok vízszintje, és kár keletkezhet a növényekben és az épületekben, a jég pedig szintén a növényekre jelenthet veszélyt. „Az utakon felgyülemlő összefüggő jégréteg átmenetileg korlátozhatja a közlekedést” – tették hozzá a meteorológusok.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.