2020. január 21., 17:43

Cigarettapapírt adott a rendőrnek jogosítvány helyett az "elszállt" sofőr

Sajnos manapság sem ritka, ha valakit ittas vezetésen, vagy éppen tudatmódosító szerek használatán kapnak rajta vezetés közben. Az viszont viszonylag ritka, hogy a tilos vezetésen rajtakapott sofőr viccelődni próbál a rendőrrel. De azért ilyen esetre is akad példa, egy ilyen most nemrégiben Kolumbiában esett meg, hogy amikor egy rendőr az egyértelműen "elszállt" sofőr papírjait kérte az, a jogosítvány helyett egy csomag cigarettapapírt adott neki.

Az esetről a cabronews számolt be elsőként. Egy kolumbiai rendőr, Manuel Romero Madero felügyelő egy szokványos közúti ellenőrzés során állította meg az arra járó gépjárművet, amelynek sofőrje zavartalanul cigarettázott a volán mögött. A rendőr folytatta az ellenőrzést és elkérte a sofőrtől a "papírjait."

Először kissé meghökkent, amikor a sofőr a jogosítványa helyett egy csomag cigarettapapírt nyújtott át neki, de amikor ránézett a sofőrre és megérezte az autóból áradó marihuánaszagot, minden egyértelmű lett a számára.

Az eset abszurditása akkor érte el tetőpontját, amikor a felügyelő figyelmeztette a sofőrt, hogy nem ilyesfajta papírra kíváncsi, mert a sofőr azt válaszolta, hogy márpedig ez az egyetlen papír, amit magánál tart, majd megkínálta a rendőrt az általa szívott cigivel.

Ezt követően a rendőri intézkedés nem sokáig váratott magára, s csodának csodája kiderült, hogy a sofőrnek mégis csak van jogosítványa. Pontosabban most már csak volt, mert legalábbis egy ideig nem fogja használni.

Megosztás
Címkék