2020. november 17., 12:49

Cenzúra fenyegeti az egészséges szexualitást hirdetőket

A transzneműségről és a gender ideológia veszélyeiről írt könyveket távolítottak el az egyik üzletlánc weboldaláról, magyarázatot viszont nem adtak rá.

Abigail Shrier-Deborah Soh
Abigail Shrier-Deborah Soh
Fotó: Archívum

Kemény cenzúra fenyegeti azokat az embereknek, akik fel mernek szólalni a normalitás jegyében gender ideológia, és transzneműség ellen. Ezt tapasztalta meg nemrég Abigail Shrier, aki arról írt könyvet, hogy a transzneműség őrülete hogyan csábítja el a gyerekeket, visszafordíthatatlan károkat okozva ezzel.

A könyv fellelhető volt a Target üzletlánc oldalán, miután azonban panaszok érkeztek rá, eltávolították a kínálatból. Ami külön érdekes, hogy a Target egy minimális követőszámmal rendelkező, Black Lives Matter mozgalmat reklámozó felhasználó panaszára válaszolt a döntéssel.

Ez a felhasználó arról posztolt a Twitteren, hogy szerinte a transznemű közösségnek válasszal tartozik a Target, hogy miért is árul egy ilyen transzfób könyvet az oldalán. Erre a posztra válaszolt a Target, amiben megköszönték, hogy felhívták a figyelmüket a problémára. Itt közölték azt is, hogy eltávolították a könyvet a kínálatukból.

Egy másik felhasználó szintén azért vonta kérdőre a Targetet, hogy hogyan árulhat ilyen könyvet. Korábban ugyanis az üzlettánc támogatásáról biztosította a transznemű vásárlókat.

A Twitteren folyó csendes háborúra felfigyelt maga a szerző is. Abigail Shrier megdöbbenve konstatálta, hogy levették a könyvét az oldalról. Egyben feltette azt a rendkívül fontos kérdést, hogy nem zavarja-e másokat az, hogy a felvilágosult aktivisták döntik már el, hogy mit olvashatnak az amerikaiak.

Abigail Shrier-hez hasonló sorsra jutott azonban egy másik szerzőnő, Debra Soh is. Ő szintén a gender elméletről és a nemi identitásról írt könyvet, amit nemrég szintén eltávolítottak az oldalról. A szerző itt is meglepődve kérdezte a Twitteren hogy hova tűnt a könyve az áruház felületéről.

Debra Soh korábban a The Post Millennial-nak adott interjút, amelyben azt mondta, hogy a biológiával és a nemiséggel kapcsolatos alapvető tudományos tények nem gyűlöletkeltőek.

Shrier és Soh műve is visszakerült végül a Target oldalára, magyarázatot azonban egyik esetben sem adta arra, hogy miért kellett levenni a könyveket a kínálatból.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.