HIRDETÉS

Buffon visszatér a válogatottba, ha hívják

hirek.sk 2018. február 27., 14:19
TORINO. Gianluigi Buffon megváltoztatja döntését és újra kész szerepelni az olasz labdarúgó-válogatottban, amennyiben meghívót kap a csapat következő mérkőzéseire.

A Juventus legendás kapusa mindezt az ideiglenes kapitány, Luigi Di Biagio hétfői nyilatkozatára reagálva jelentette ki. A szakvezető ugyanis arról beszélt: a 40 éves hálóőr válogatottbeli pályafutásához méltatlan, hogy egy olyan kudarccal zárja le karrierjét a nemzeti csapatban, mint amilyet az olaszok a világbajnoki pótselejtezőn elszenvedtek.   

A világbajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes játékos 175 meccsen játszott a válogatottban, s tavaly novemberben a svédek elleni 0-0-val végződött visszavágó után azonnal bejelentette, hogy átadja helyét a fiataloknak.   

Di Biagio szerint az olasz válogatott kapusposzton erős - név szerint említette Gianluigi Donnarummát, Alex Meretet és Mattia Perint -, de úgy folytatta: "Gigi történetének nem szabad azzal a mérkőzéssel véget érnie".

"Eredetileg azt gondoltam, hogy a válogatott szünet alatt elmegyünk a családdal kicsit pihenni, de ha egyszer a nemzeti csapatnak szüksége van rád, ott kell lenned, nem fordíthatsz hátat" - mondta Buffon, aki szerint a tapasztalt játékosok sokat segíthetnek a fiataloknak a válogatott mostani, átmeneti időszakában, már csupán a tanácsaikkal, észrevételeikkel is.   

Olaszország csapata 60 év után először nem lesz ott a futball-világbajnokságon, a nagycsapatok között viszont népszerű felkészülési partner, amit jól mutat, hogy március 23-án Argentína, míg négy nappal később Anglia ellen vív majd barátságos meccset.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS