lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2022. november 28., 18:48

Borvacsora Felvidék ízeivel

Exkluzív borvacsora keretében mutatkoztak be a rácalmási Jankovich Hotelben a Rohonczy Gedeon Mentorprogramban részt vevő felvidéki termelők, akiknek a különböző alapanyagait, hús- és sajtkészítményeit, valamint bor- és pálinkakülönlegességeit használták fel a hétfogásos menüsorhoz, illetve a kiegészítő ital- és borválogatáshoz.

Rohonczy Borvacsora

Újabb állomásához érkezett a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) közötti együttműködés.

A rácalmási Jankovich Hotelben megrendezett, és a díjnyertes Hibiscus étterem séfjei által megálmodott exkluzív, összesen hét fogásból álló borvacsorán valamennyi fogáshoz felhasználásra kerültek a CED mentoráltajai által előállított alapanyagok, különféle hús- és sajtkészítmények.

Rohonczy Borvacsora

„Fontos mérföldkőhöz érkezett a Rohonczy Gedeon Mentorprogramunk, hiszen ez a borvacsora az első alkalom, amikor egy teljes menüsor épült mentoráltjaink termékeire, az előételtől kezdve a desszerten át egészen az ételek mellé kínált borkülönlegességekig, pálinkaválogatásokig bezárólag.

Bízunk benne, hogy a borvacsora sikerét követően újabb szintet lépnek mentoráltjaink, és hamarosan bekerülhetnek a kárpát-medencei csúcsgasztronómia körforgásába”

– fogalmazott Csík László, a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot koordináló CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az eseményen a gasztronómia kedvelői mellett részt vettek szakújságírók, iparági szakemberek, így a borvacsora nagy mértékben elősegítette a felvidéki termelők szakmai körökben történő ismertségének növelését, valamint a lehetséges beszállítói együttműködések létrejöttét nívós éttermekkel.

Szakmai mentorprogram segíti a felvidéki termelőket

A CED 2021-ben hívta életre a felvidéki vállalkozások fejlesztését és mentorálását célzó szakmai programját, a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot, melynek célja a Felvidéken élők szülőföldön maradásának és boldogulásának támogatása, a családi gazdaságok megerősítése, a gazdasági szereplők üzleti hatékonyságának növelése a foglalkoztatottság és a beszállítói lehetőségek számának növelése révén.

Rohonczy Borvacsora

A két évet felölelő programban elismert és a nemzetközi piacokon is nagy tapasztalattal bíró mentorok, illetve a CED szakértői csapata és szakmai háttere segíti a vállalkozásokat fejlődésükben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.