2021. november 11., 14:00

Bíróság elé kerül Alec Baldwin

A Rust című film fővilágosítója hanyagság miatt perli nem csak a produkciós céget, de a fegyvermester és a segédrendező mellett Alec Baldwint is.

alec baldwin
Fotó: TASR/AP

Egy, az egyelőre megjósolhatatlan számú per közül, mely miatt biztosan járhat a bíróságra Alec Baldwin. A Rust című film technikusa, Serge Svetnoy az első, aki benyújtotta a bíróságra a dokumentumokat, és hanyagságért perli a produkciót, a finanszírozókat, Alec Baldwint, a fegyvermester, Hannah Gutierrez Reedet, és a rendezőasszisztenst, David Hallst.

„Ezt az incidenst a vádlottak hanyagsága és mulasztása okozta, mindegyiküké, csak úgy ahogy megbízóiké, főnökeiké és munkaadóiké. Egyszerűen megfogalmazva, semmi oka nem volt annak, hogy éles lőszert tegyenek abba a 45-ös Coltba, az hogy éles golyó volt benne, mindenkit veszélyeztetett a Rust a forgatásán – olvasható a beadványban.

Mint ismeretes, a baleset a westernfilm egyik jelenetének próbáján történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. Az általa elsütött fegyver éles tölténye kioltotta az operatőr életét és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Baldwinnak Dave Halls rendezőasszisztens azt mondta, hogy a fegyver vaktölténnyel van töltve.

Korábban a fegyvermester ügyvédje, Jason Bowles az ABC televízió reggeli magazinműsorában elmondta, hogy védence, Hannah Gutierrez egy olyan dobozból vette ki a lőszert, amelyről azt hitte, hogy vaktöltényt tartalmaz, amellyel nem lehet tüzet nyitni. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!