2020. november 20., 10:14

Benkő László halálhíre Szlovákiában is rezonál – VIDEÓVAL

Az ikonikus Omega együttesnek nemcsak Magyarországon, de külföldön is van rajongótábora. Szlovákiában is többször adtak fergeteges koncertet, sőt itteni muzsikusokkal is együtt dolgoztak. Ezért is döbbentett meg sokakat billentyűsük és alapítótagjuk, Benkő László halála, olvasható a cas.sk portálon.

Kedvcsináló zenés összefoglaló a kecsői Omega koncert előtt - VIDEÓ
Fotó: Múzsa

A Scorpions által világhírűvé tett White Dove című dal eredetileg az Omega Gyöngyhajú lány című szerzeménye. Az elmúlt évtizedek során talán minden koncerten elhangzott és számtalan feldolgozása létezik.

A Lady Colors nevű szlovák formáció, amit három énekesnő alkot, egy színpadon énekelhette az Omegával a dalt. Ezért is rendítette meg őket Benkő László halálhíre.

Ma örökre elhagyott bennünket egy rendkívüli ember, a legendás OMEGA együttes alapítója, akivel megtiszteltetés volt néhányszor egy színpadon állni, nemcsak számunkra, de a lelkes közönség számára is felejthetetlen koncerteken. A színpadon rocksztár, a színfalak mögött rendkívül kedves, szerény, szeretetteljes és vidám ember. Drága Benkő Laci, köszönjük, hogy ismerhettünk és együtt dolgozhattunk veled. Nyugodj békében”

– írta facebook bejegyzésében a formáció. A bejegyzés alatt három fotót is közzétettek, kettőn az Omegával együtt láthatók, a harmadikon pedig a legendás billentyűs, hangszere mögött.

Benkő László halálhírét maga az Omega jelentette be szerdán.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.