2020. október 15., 15:14

Bárcsak Holle anyó visszaadná régi életünket!

Az első havazást a Tátrából jelentették pár napja. A Lomnici-csúcson 15 cm körüli hó van, a Zsolnai kerületben is beköszöntött a tél.

Fotó: imeteo.sk

A Námesztói járásban található Erdőtka (Oravská Lesná) község lakói már kedd reggel behavazott tájra ébredtek. Ez a község Szlovákia leghidegebb falva, tudta ezt Holle anyó is, itt is jól megrázta dunyháját, s mindent betakart a fehér hó. 

Holle anyó idén hamarabb kopogtatott az ajtón, mint tavaly.

Az elmúlt évben az útfenntartó munkások november 1-én léptek akcióba, most már október első felében megkezdhették a nagy mennyiségü hó eltakarítását. Bizony, volt mit csinálniuk, hiszen 10 cm hó hullott, s nem minden autótulajdonos cserélte le a nyári gumiabroncsot sem. A meterológusok szerint ez az idő egész héten kitart.

Ki ne tudná, hogy amikor szállingóznak a hópelyhek, és mindent beborít a fehér hótakaró, akkor Holle anyó megrázta a dunyháját?

holle anyó

Minden szép fehérré válik, a hó eltakar mindent. Milyen jó lenne, ha Holle anyó megrázná dunyháját, s a minket körülvevő világ hirtelen vírusmentes lenne.

Élhetnénk régi megszokott életünket: kirándulnánk, barátainkkal találkoznánk, s oda mehetnénk, ahová csak akarunk.

A diákok az iskolában sajátítanák el a tananyagot, élveznék az óra közti szünetekben, hogy más osztályok diákjaival szabadon cseveghetnek, meglesnék a felsőbb osztályba járó srácot, aki épp az ideáljuk.

Az alsósok odabújnának a tanító nénihez, hisz nekik hiányzik anyu, akit most délelőtt az iskolában a tanító néni helyettesít.

Délután sportkörön vezethetnék le felesleges energiájukat, avagy színjátszó kör keretében bontakoztatnák ki tehetségüket. A kis tudós palánták matek-, fizika-, biológia körön készülhetnének a diákolimpiákra. Sajnos most még a vidám mosolyukat is eltakarja a maszk. Tudjuk, egyszer véget ér, s akkor a nap sugarait is jobban fogjuk majd élvezni.

De addig néhány egyszerű szabály betartásával jelentősen csökkenthetjük az esélyét annak, hogy elkapjuk a fertőzést. Vigyázzunk egymásra!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.