2019. október 26., 22:44

Babapszichológus nem (csak) babáknak Dunaszerdahelyen! - VIDEÓ

A pozitív gyermeknevelés kifejezés nem a pozitív gondolatok mantrázásával függ össze, ahogy azt sokan gondolják, hanem az erőszakmentes, az önbizalmat támogató, kapcsolatra építő nevelési módszerek gyűjtőneve. Vida Ági tanácsadói munkája során küldetésévé vált a pozitív gyermeknevelési szemlélet és az alternatív oktatási módszerek széles körben való megismertetése. Erről hallhattak gyakorlati tanácsokat a pszichológus Dunaszerdahelyi előadásának résztvevői. A rendezvényen forgatott a Ma7 médiacsalád stábja is, nézzék velünk az itt készült videót.

Babapszichológus nem (csak) babáknak Dunaszerdahelyen! - VIDEÓ
Fotó: ma7

A gyermeknevelés során minden korban új kihívásokkal kell megküzdeni. A hagyományos gyermeknevelési gondok kezelése is probléma, mivel a többgenerációs családmodell is eltűnt, így gyakran a mindennapi kihívások során sincs kéznél a nagyszülő, aki esetleg tanácsot adhatna.

A problematika népszerűségét tükrözi, hogy telt ház várta a babapszichológust. Az anyukákat leginkább az alvás és dackorszak kérdésköre foglalkoztatta. A szakértő hangsúlyozta, hogy minden gyermek más, mindenkinél kicsit más módszer válik be, a legfontosabb, hogy megismerjük gyermekeinket és annak fényében válasszunk megoldást egy-egy élethelyzet kellemesebbé tételéhez.

Örömünkre szolgált, hogy nem csupán anyukák, de apukák is részt vettek az eseményen, az egyikük kameránk előtt osztotta meg nézőpontját, miszerint a gyermeknevelés nem csak az anyát illeti, ez egy közös vállalás, amelyből a férfiaknak is ugyanúgy illene kivenni a részüket. Osztozunk véleményén.
Nézze velünk az előadásról készült összefoglalót!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.